Criminalul din Focşani, huiduit la percheziţii: Nu era preot, era îmbrăcat în preot VIDEO

"Era un fals proroc. Nu era preot, era doar îmbrăcat în preot", este declaraţia şocantă a tânărului care l-a înjunghiat sâmbătă pe preotul Tudor Marin, în vârstă de 65 de ani, de la biserica "Sfântul Ioan Botezatorul" din Focşani. Duminică, Florentin Puşcoiu şi-a recunoscut fapta şi a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 11:08
Criminalul din Focşani, huiduit la percheziţii: Nu era preot, era îmbrăcat în preot VIDEO

Anchetatorii au adunat duminică mai multe probe din casa ucigaşului preotului din Focşani pentru a le depune la dosar. Florentin Puşcoiu a lucrat ca şofer în Italia, de unde s-a întors complet schimbat, spun cunoscuţii. Bărbatul obişnuia să poarte cuţit la el, motiv pentru care a şi fost cercetat, dar nu a apucat să fie audiat pentru că a plecat în Italia, de unde a revenit anul acesta.

Florentin Puşcoiu, în vârstă de 30 de ani, a fost prins de poliţişti în apartamentul său din municipiul Focşani. Ulterior, suspectul a fost dus la audieri, fiind reţinut, duminică, de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzaţia de omor calificat, potrivit procurorului Ioan Lefter, şeful Parchetului Tribunalului Vrancea. Iniţial suspectul nu şi-a recunoscut fapta, însă în faţa probelor care îl incriminau a cedat.

La percheziţia de duminică a fost prezent şi criminalul. Bărbatul a fost huiduit de vecinii şi credincioşii prezenţi în faţa blocului în care locuia.

Florentin Puşcoiu locuia singur într-un cartier din sudul oraşului. Nu avea o relaţie bună cu familia lui, iar vecinii lui sunt şocaţi de gestul tânărului.

Potrivit anchetatorilor, tânărul a suferit un şoc, în urmă cu un an, atunci când muncea în Italia ca şofer. Probleme sale s-au acutizat când s-a despărţit de prietena sa.

Dragostea noastră nu va apune niciodată, ucigaşi nemernici„, este ultimul mesaj pe care l-a postat pe o reţea de socializare Florentin Puşcoiu. El apare într-o fotografie alături de o femeie, despre apropiaţii susţin că este fosta sa prietenă. 

„Un imagine vale mille parole” – “O imagine valorează o mie de cuvinte“- este un alt mesaj postat pe reţeaua de socializare de de Florentin Puşcoiu. Alături de acest mesaj apar fotografii ale unor biserici din Roma, Tivoli şi Firenze.

Deşi procurorii spun că bărbatul este creştin ortodox, specialiştii sunt de părere că Florentin Puşcaşiu face parte dintr-o sectă.

Anchetatorii spun că bărbatul are grad de inteligenţă peste medie şi că în ultima perioadă a avut discuţii cu mai mulţi preoţi despre religie.

În biserica din Focşani, unde a avut loc crima, a fost găsit unul dintre versetele din Biblie pe care criminalul l-a adus pentru a-i fi explicat de către preot. Versetul spune „propovăduitorul îmbrăcat în blană de oaie trebuie pedepsit”.

Preotul Tudor Marin a fost ucis, sâmbătă, la scurt timp după slujbă. Trupul neînsufleţi al preotului a fost dus, sâmbătă, la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. Sicriul cu trupul preotului a fost depus duminică la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”.