Costurile deplasărilor parlamentare pe lună: 276.000 lei

Statul român a plătit peste 60.000 de euro pentru vizitele pe care senatorii şi deputaţii le-au făcut în străinătate, numai în luna decembrie a anului trecut. Printre cele 20 de destinaţii ale parlamentarilor se află Statele Unite, Chile, Indonezia, Spania şi Israel. Cei mai mulţi bani au fost cheltuiţi de către deputaţi.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 09:13
Costurile deplasărilor parlamentare pe lună: 276.000 lei

Peste 50.000 de euro au fost scoşi din bugetul Camerei Deputaţilor pentru cele 19 vizite în străinătate făcute de către aleşi în ultima lună din anul trecut.

Cea mai costisitoare delegaţie a fost cea condusă de către deputatul democrat-liberal, Sever Voinescu. Vizita de patru zile pe care acesta şi câţiva colegi deputaţi au făcut-o la începututul lunii decembrie, la Washington, a costat 60.000 de lei.

Destul de mult a costat şi vizita pe care deputatul PDL, Raluca Turcan, preşedinte al Comisiei de Cultură, a făcut-o în Chile. Pentru deplasarea de trei zile, Camera Deputaţilor a plătit aproape 21.000 de lei.

În decembrie 2011, deputatul PNL, Horea Uioreanu a fost şapte zile în Indonezia, pentru a VI-a sesiune a Comitetului interguvernamental UNESCO pentru salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial. Vizita a costat aproape 7.000 de lei.

Deplasările deputaţilor au avut ca justificare evenimente dintre cele mai diverse: participarea la a XIV-a ediţie a „Micului dejun european cu rugăciune”, la masa rotundă „Minorităţile naţionale la ţărmul Mării Negre” şi la reuniunea „Tendinţe demografice şi coeziune socială într-o Europă stabilă”.

Senatul a cheltuit aproape 46.000 de lei pentru vizitele externe pe care 11 senatori le-au făcut în luna decembrie.

Actualul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, pe atunci vicepreşedinte al Senatului, a fost la Haga, într-o deplasare de peste 7.000 de lei. Alţi cinci senatori au fost în Israel, în vizite patru vizite care au costat peste 15.000 de lei. Acestora li se adaugă o deplasarea în Franţa a senatorilor Titus Corlăţean şi Frunda Gyorgy.