Costoiu: Atentatorul de la Iaşi a ameninţat că a lăsat alte materiale explozive în clădire

Bărbatul care a detonat un material exploziv la o universitate din Iaşi a ameninţat că a lăsat în clădire şi alte bagaje cu explozibil, iar în prezent Poliţia şi SRI fac cercetări la faţa locului, a spus ministrul delegat pentru Învăţământ superior Mihnea Costoiu.

RomaniaTV.net
08 iul. 2013, 07:43
Costoiu: Atentatorul de la Iaşi a ameninţat că a lăsat alte materiale explozive în clădire

Costoiu a spus că bărbatul a ameninţat că a lăsat alte bagaje cu material exploziv în săli din clădirea veche a facultăţii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza, potrivit Mediafax.

Ministrul a spus că Poliţia şi SRI fac cercetări la faţa locului, pentru că nu se ştie dacă afirmaţiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.

Costoiu a spus că bărbatul declara că are o problemă cu Poliţia, nu cu cei din facultate.

Costoiu a făcut aceste declaraţii la intrarea în sediul central al PSD din Bucureşti, unde are loc şedinţa Biroului Permanent Naţional al acestei formaţiuni.

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică „Gheorghe Asachi”, în timpul examenului de licenţă, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat, fără a exista victime.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat că un bărbat a intrat într-o sală de curs de la Facultatea de Telecomunicaţii, unde avea loc examenul de licenţă, având la el un rucsac în care se afla un dispozitiv exploziv improvizat.

Bărbatul a început să îi ameninţe pe cei din sala de curs, după care a detonat materialul exploziv.

În urma exploziei nu a fost rănită nicio persoană.