Coşmarul rovinietei. Lista celor mai periculoase „capcane” pentru şoferi

Camerele de luat vederi amplasate pe drumurile publice au sporit considerabil numărul amenzilor aplicate celor care nu şi-au achiziţionat roviniete. Cele mai eficiente camere sunt amplasate pe DN1 şi A2.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 10:12
Coşmarul rovinietei. Lista celor mai periculoase „capcane” pentru şoferi

Introducerea sistemului electronic de constatare (camere de luat vederi) al rovinietelor a dus la o creştere uriaşă a numărul amenzilor aplicate de CNADNR, peste 340.000 de procese verbale de contravenţie fiind aplicate într-un interval de doar şase luni (mai-octombrie 2011).

Conform surselor Evenimentul Zilei, cele mai multe dintre ele au fost aplicate pe baza capturilor realizate de o cameră de pe DN 1, din apropierea localităţii Româneşti (jud. Prahova), în doar cinci luni ea surprinzând peste 100.000 de şoferi fără roviniete. Alte locuri „periculoase” pentru şoferi sunt Autostrada A2 (la km 12+450 Glina – 41.272 de amenzi în aceeaşi perioadă), DN 2 (km 115+80, Mărăcineni, jud. Buzău – 40.891 de amenzi).

De asemenea, alte camere video care au adus venituri consistente în conturile CNADNR sunt amplasate pe DN la Călugăreni (jud. Giurgiu), pe DN 7 la Seaca (jud. Vâlcea), pe A2 la Feteşti (jud. Ialomiţa), pe DN 6 la Drăgăneşti Vlaşca (jud. Teleorman), pe DN 17 la Tiha Bârgăului (jud. Bistriţa), pe A1 la Petreşti (jud. Dâmboviţa) şi pe DN2A, la Săcămaş (jud. Hunedoara).

Amenda pentru lipsa rovinietei, pentru autoturisme, este de 250 de lei, plus 28 de euro – aşa-numitul “tarif de despăgubire” pentru CNADNR.