Coşmar de Crăciun. O tradiţie se putea transforma într-o tragedie GALERIE FOTO

A doua zi de Crăciun este cunoscută în Marea Britanie drept Boxing Day. Dacă unii dau năvală în magazine, pentru a beneficia de reducerile substanţiale care se fac la produsele de sezon, alţii sunt ocupaţi cu respectarea tradiţiilor. Pentru mai multe persoane dintr-un orăşel din Anglia, un ritual specific zilei de 26 decembrie s-a transformat într-un coşmar.

RomaniaTV.net
27 dec. 2012, 13:10

Tradiţionala baie de Crăciun pe care o fac localnicii din Sidmouth în apele Canalului Mânecii s-a transformat într-o experienţă de coşmar.

370 de persoane au participat la baia de Crăciun, mulţi îmbrăcaţi în haine pretenţioase, însă dacă de obicei totul este văzut ca o distracţie, acum mulţi au ieşit din apa foarte rece plini de sânge şi de răni.

Motivul: vremea s-a schimbat brusc, iar marea a devenit foarte agitată, oamenii fiind aruncaţi în stânci, de unde au ieşit cu greu şi plini de sânge.

Salvamarii, care au supervizat evenimentul, au intervenit pentru a-i scoate pe oameni din apele îngheţate şi dintre stânci. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, dar toţi cei care au fost împinşi de valuri spre stânci au tras o sperietură zdravănă.

Tradiţia băii de Boxing Day datează din 1985, iar mulţi o văd ca pe o metodă de revigorare după excesele alimentare şi bahice din Ziua de Crăciun.