Ce ştiri publică agenţia de presă a Coreei de Nord în timp ce ţara ameninţă cu războiul

Cu toate că Kim Jong-un se pregăteşte să pornească un război, sau cel puţin aşa ameninţă, principala agenţie de presă nord-coreeană se întrece în ştiri care mai de care mai propagandiste. Printre articolele apărute recent se numără cazul soldatului care şi-a riscat viaţa pentru a salva din flăcări tabloul dictatorului sau promisiunea făcută de generalii Armatei Poporului că vor învinge America.

05 apr. 2013, 18:41

Potrivit KCNA, Agenţia Naţională de Presă din Coreea de Nord, americanii sunt cei care încearcă să atace ţara asiatică, iar dictatorul promite că o va salva, alături de generalii săi.

Citeşte şi MAE: Am primit recomandarea Coreei de Nord de a evacua Ambasada; analizăm opţiunile

Ţara este teoretic în alertă de război, după ce Kim Jong-Un promite că va recurge la un război nuclear împotriva americanilor, numindu-i pe aceştia „imperialiştii frenetici care vor să înăbuşe ţara”. 

„Nu putem să exprimăm sentimentele de ură pe care le avem împotriva imperialiştilor americani. Republica Populară Democrată Coreeană este cel mai independent stat socialist din lume. Acesta este motivul pentru care americanii imperialişti doresc să distrugă ţara cu orice preţ. Ei ar trebui să ştie că RPDC nu este o ţară care să fie ameninţată şi şantajată. Poporul corean va obţine victoria finală sub conducerea revoluţionară a prea respectatului mareşal Kim Jong Un”, stă scris în articolul cu titlul „Poporul coreean va obţine victoria finală”.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudinea de 6,2, la frontiera dintre Rusia şi Coreea de Nord

O mare parte din articolele scrise de KCNA vorbesc despre aceeaşi temă, distrugerea Americii care doreşte să distrugă libertatea poporului nord-coreean.

În altă ordine de idei, propaganda continuă prin prezentarea dictatorului coreean ca foarte iubit în ţările din întreaga lume, prin ştirea „Străinii aduc omagii lui Kim Il Sung şi Kim Jong Il”, vorbind de delegaţia indiană care a adus omagii la statuia foştilor dictatori.

„Ei s-au plimbat cu emoţii profunde prin sălile în care tablouri ale marilor generali sunt expuse, alături de sala de doliu şi cea în care sunt expuse maşina, barca şi trenul pe care ei le-au folosit până în ultimul moment al vieţii lor”, se arată în ştirea respectivă.

Citeşte şi Phenianul a instalat cea de-a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta orientală

Mai mult, guvernul prezintă viaţa curajoşilor soldaţi care ar face orice pentru dictatorul lor, prezentând cazul soldatului care a fost salvat de la moarte după ce şi-a riscat propria viaţă pentru a salva un tablou cu portretul dictatorului dintr-un incendiu.

„A fost o uimire şi pentru doctorii spitalului care au adus la viaţă un soldat care era aproape să moară. El a fost adus la spital la jumătatea lui februarie, cu arsuri de gradul III pe 35% din suprafaţa corpului. El a intrat într-o clădire în flăcări, imediat după ce izbucnit un incendiu, pentru a salva portretul zâmbitor al marelui general. Doctori şi tineri şi-au donat sângele şi carnea pentru a-l salva. Mai mulţi oficiali, oameni tineri şi alţi cetăţeni vizitează soldatul venind din diferite locuri pentru a-i aduce medicamente şi mâncare”, este scris în ştirea cu titlul  „Soldatul adus la viaţă din ghearele morţii”.

Citeşte şi Cine este dictatorul care ameninţă lumea cu un război nuclear: Prietenul lui Mickey Mouse

Alte ştiri vorbesc despre aceleaşi incredibile omagii pe care le aduce poporul conducătorului, prin cântece patriotice şi alte metode.