Copil nevinovat condamnat la suferinţă, ABANDONAT într-un centru de copii, OLIMPIC la 4 materii

Liliana este o copilă tristă şi marcată de suferinţă încă din primii ani din viaţă. S-a născut într-o familie săracă şi a ajuns la 6 ani într-o casă de copii din Bucureşti. Este singură printre străini. Cu toate astea fata este un copil deosebit. Învaţă foarte bine la şcoală, participă la olimpiade şi creşte frumos transformându-se uşor, uşor într-un om cu idealuri.

10 mart. 2013, 06:32

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi viaţa ta fără căldura părintească? Îţi aminteşti când te jucai cu alţi copii şi le spuneai că tatăl tău e cel mai tare şi că mama ta e blândă şi ocrotitoare? Îţi aminteşti când spuneai tuturor ce părinţi minunaţi ai tu?

Pentru un om care a crescut într-o familie normală este greu să înţeleagă ce înseamnă abandonul, singurătate, tristeţea şi visul imposibil de realizat. Liliana este o copilă amandonată printre străini. La 6 ani a ajuns la o casă de copii, împreună cu cei trei frăţiori. Nu a cunoscut niciodată iubirea mamei, iar tatăl este prea sărac şi neputincios pentru a-i oferi un cămin.

„A venit la noi împreună cu cei trei frăţiori. Este căutată de către tatăl ei. Au condiţii sociale precare. Cred că ar dori să fie vizitată şi de mama ei. Mama ei o singură dată a venit s-o viziteze pe Liliana, în 9 ani. Mi-a spus că îşi doreşte şi ea o familie, dar pentru că nu se poate este fericită că este aici”, a spus Ecaterina Dumitru, administrator şi asistent social la Fundaţia The Door.

„Tatăl vine la noi, ne vizitează, dar despre mama nu prea ştiu nimic, nu prea ne-a vizitat, decât o singură dată”, a spus Liliana.

Îi place să picteze, niciodată nu se duce cu temele nefăcute la şcoală. Iubeşte animalele şi natura.

Din clasa I până în clasa a VIII, Liliana a fost premiantă. A participat în fiecare an din clasa a V-a până în clasa a VIII-a la olimpiade. A fost la geografie, engleză, română şi matematică. Cel mai mult îi place geografia. Vrea să ajungă sus, se gândeşte cu tristeţe la tatăl ei, ştie că e sărac şi ştie că doar ea poate schimba roata destinului. Se gândeşte că în viitor vor putea fi împreună. Învaţă pentru o nouă şansă. Vrea să-şi ajute părintele, nu-l acuză, îi înţelege decizia.

„Îmi doresc în viitor să pot să-l ajut pe tata. Stă singur. El nu are un serviciu, lucrează pe unde poate, vine la noi când poate şi face tot ce poate pentru noi”, a spus copila.

Când pune capul pe pernă se gândeşte la părinţi, la familie, la copilărie. „Câteodată mă gândesc la trecut. Mă gândesc să nu fac aceeaşi greşeală ca şi mama să-i dau la centru, să-i îngrijesc cum pot”.

Milenii de-a rândul, familia a însemnat totul, a fost rezervorul uman al istoriei, a însemnat stabilitate în timp şi speranţa pentru viitor. Un copil amandonat într-un centru tânjeşte după dragostea mamei, după siguranţa oferită de tată. Durerea lui nu dispare niciodată.

Acest suflet nevinovat este condamnat la suferinţă.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona în contul deschis la BCR.

Fundatia THE DOOR Romania

Cont: RO57 RNCB 0072 0497 0568 0001

Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 1 (Cod Fiscal 6357925)

Povestea Lilianei face parte din campania „România are suflet”, iniţiată de RTV.NET şi România TV.

Un copil de 7 ani îşi caută „bucuria” printre gunoaie. Alex nu ştie când e ziua lui VIDEO