Copiii între 2 şi 4 ani, lăsaţi în faţa televizorului, riscă să devină obezi

Copiii cu vârstele cuprinse între 2 şi 4 ani care sunt lăsaţi în faţa televizorului pentru mai multe ore, prezintă un risc crescut de obezitate până la vârsta de 10 ani, conform unui studiu canadian publicat de BioMed Central.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 16:49
Copiii între 2 şi 4 ani, lăsaţi în faţa televizorului, riscă să devină obezi

Realizatorii acestui studiu au ajuns la concluzia că fiecare oră în plus petrecută în faţa televizorului, peste limita maxim admisă de 2 ore pe zi, poate adăuga 0,5 milimetri la circumferinţa taliei copiilor şi le reduce tonusul muscular şi abilităţile sportive, scrie agerpres.ro.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.314 copii cu vârsta de 2 ani, până la împlinirea vârstei de 10 ani.

Experţii au calculat că perioada medie pe care copiii din studiu erau lăsaţi să şi-o petreacă în faţa televizorului era de 8,8 ore pe săptămână. Această perioadă a crescut cu 6 ore în următorii doi ani ai studiului până la 14,8 ore pe săptămână, la vârsta de 4 ani şi jumătate. Aproximativ 15% dintre copiii care au participat la studiu au ajuns să se uite la televizor mai mult de 18 ore pe săptămână până la vârsta de 4 ani şi 6 luni.

Conform studiului, cele 18 ore pe săptămână de televizor, la vârsta de 4 ani şi jumătate, se vor transforma într-un surplus de 7,6 mm în jurul taliei până la vârsta de 10 ani.

Dr Linda Pagani de la Universitatea din Montreal, co-autor al acestui studiu, susţine că aceste concluzii reprezintă un avertisment serios în ceea ce priveşte cazurile de obezitate infantilă.