Copiii care l-au lovit pe bătrânul din Mediaş au fost identificaţi

Poliţiştii din Mediaş i-au identificat pe bărbatul lovit în faţa unei biserici din oraş, stabilind că victima are 68 de ani şi este o persoană fără adăpost, şi pe agresorii acestuia, fiind vorba de şase copii cu vârste cuprinse între patru şi 12 ani.

RomaniaTV.net
23 sept. 2012, 13:57
Copiii care l-au lovit pe bătrânul din Mediaş au fost identificaţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, poliţiştii din municipiul Mediaş au reuşit să identifice atât victima, cât şi agresorii, fiind deschis în acest caz un dosar de cercetare penală.

„Poliţiştii au identificat atât victima, cât şi agresorii. Victima este un bărbat în vârstă de 68 de ani, fără domiciliu, cunoscut ca un om al străzii, iar cei şase minori care au participat la agresiune au vârste cuprinse între patru şi 12 ani. În acest caz, sunt efectuate cercetări pentru ultraj, tulburarea liniştii publice şi loviri„, a declarat corespondentului MEDIAFAX Luciana Balteş.

Potrivit sursei citate, cei şase minori nu vor răspunde pentru faptele lor, deoarece nu au vârsta legală pentru acest lucru.

Balteş nu a putut preciza dacă bărbatul cerşea sau dacă a mai avut altercaţii cu acei copii.

De asemenea, ea a spus că victima nu s-a prezentat la spital, astfel că nu crede să aibă răni grave.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş.

Poliţia municipiului Mediaş s-a autosesizat după ce imaginile cu acest incident au fost făcute publice pe site-urile presei locale şi pe cele de socializare.

„La Poliţia municipiului Mediaş nu există nicio sesizare scrisă sau telefonică, prin serviciul unic 112, cu privire la acest incident. Poliţia municipiului Mediaş s-a autosesizat în acest caz pe baza imaginilor şi a fost demarată o anchetă pentru identificarea atât a minorilor agresori, cât şi a victimei”, declara, duminică, Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

În imagini se vede cum un bărbat de aproximativ 60 de ani traversează strada pe trecerea de pietoni, în zona Bisericii Ortodoxe din Mediaş, moment în care mai mulţi copii care au în mâini tuburi de confetti fug după el, iar unul dintre ei îl loveşte în cap. Incidentul se repetă fără ca nimeni să intervină, dintre pietoni sau şoferii care circulau prin acea zonă centrală a oraşului.

Potrivit cameramanului amator, incidentul a avut loc sâmbătă seară, după ce la biserică a avut loc o nuntă, bărbatul fiind lovit cu tubul de la confetti-ul folosit la ieşirea din biserică de către nuntaşi.

„În timpul unei nunţi, nişte pui de (…), că oameni nu pot să-i numesc, au lovit în cap un bătrân cu partea metalică a tubului de la confetti-ul folosit la nuntă. Partea interesantă este ca nimeni din cei care asistau de pe margine nu a intervenit. Într-un final bătrânelul s-a ales cu capul spart în timp ce «plozii» cereau mai departe bani naşului mare”, a scris pe Facebook persoana care a filmat toată scena, citată de un ziar local.