Copii pakistanezi înfometaţi şi ţinuţi în lanţuri VIDEO

Elevii de la un Seminar islamic au fost ţinuţi într-un beci, în condiţii inumane, pentru a fi forţaţi să se alăture talibanilor.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 17:37
Copii pakistanezi înfometaţi şi ţinuţi în lanţuri VIDEO

Poliţia pakistaneză a eliberat aproximativ 60 de elevi ai unui seminar islamic din Karachi, unde aceştia fuseseră ţinuţi în lanţuri într-o pivniţă, înfometaţi şi forţaţi să se alăture talibanilor, au declarat  oficiali pakistanezi, relatează publicaţia Los Angeles Times, în ediţia online.

Oficial, poliţia pakistaneză a declarat că motivul pentru care aceşti elevi, cu vârste între 12 şi 40 de ani, fuseseră astfel trataţi, a fost acela că ei erau dependenţi de droguri şi fuseseră trimişi acolo de părinţii lor, care nu cunoşteau însă condiţiile în care erau ţinuţi şi relele tratamente la care erau supuşi.Dar motivul real pare să fie acela că, prin aceste tratamente inumane, se încerca îndoctrinarea lor, astfel încât să fie convinşi  să se alăture talibanilor, mai scrie publicaţia americană.
Imaginile transmise de televiziuni arătau băieţi şi bărbaţi cu lanţuri la picioare. „Ne-au antrenat pentru Jihad (războiul sfânt, n.r.)”, a declarat unul dintre elevii eliberaţi. „Ne-au avertizat că dacă vom încerca să fugim, vom fi grav pedepsiţi”.
Cel puţin doi membri ai şcolii coranice (madrasa) Zakarya au fost arestaţi,deşi liderul seminarului din Karachi ar fi scăpat, după toate informaţiile. Ministrul de Interne, Rehman Malik  a ordonat o anchetă asupra cazului şi a afirmat că toţi „deţinuţii” din pivniţă „au fost îndoctrinaţi”.

Potrivit statisticilor guvernamentale, în Pakistan există peste 15.000 de şcoli coranice,  unde învaţă aprproximativ două milioane de elevi. Cei mai mulţi părinţi îşi trimit copiii la aceste şcoli, unele cu reputaţia de a instiga la extremism, pentru că au costuri mai reduse, asigură mesele şi au profesori care vin la cursuri.