Copaci rupţi şi un acoperiş luat de furtună, în Bistriţa

Mai mulţi copaci au fost rupţi, iar acoperişul unui bloc s-a desprins, vineri, în urma unei furtuni puternice care a avut loc în municipiul Bistriţa, iar mai multe cartiere au rămas fără curent electric.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 15:09
Copaci rupţi şi un acoperiş luat de furtună, în Bistriţa

Darius Ilieşiu, de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Bistriţa, a declarat că vântul a rupt doi copaci din faţa Palatului Administrativ, unul de pe strada Gării, aproape de Poliţie, şi alţi arbori mai mici situaţi pe străzi din zona de nord a oraşului, la ieşirea spre Vatra Dornei.

Potrivit sursei citate, acoperişul unui bloc situat pe strada Avram Iancu a fost luat de vânt, plăcile de termit cu tot cu grinzi desprinzându-se şi ajungând pe şosea, iar în cădere au spart parbrizul unei maşini.

Mai multe echipaje de la SVSU Bistriţa acţionează pentru curăţarea străzilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, au mai căzut copaci la ieşirea din cartierul Sigmir, iar pe strada Sucevei au căzut crengi pe maşini.

Totodată, pe DN 17 C, drumul care leagă Bistriţa de Năsăud, un copac a căzut şi a blocat temporar un sens de mers.

Rus a mai spus că în cartierul Unirea a fost avariată o cutie de gaz din cauza unor ţigle care au căzut de pe case, dar nimeni nu a fost rănit.

Furtuna a durat aproximativ o jumătate de oră, dar pe mai multe străzi din Bistriţa s-a circulat cu dificultate din cauza apei şi a bannerelor electorale care au căzut.

Totodată, potrivit reprezentanţilor Electrica, în mai multe cartiere este întreruptă furnizarea curentului electric.