Copac prăbuşit peste reţeaua electrificată în apropiere de CFR Topliţa

Circulaţia feroviară între Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş a fost întreruptă, joi seară, după ce un copac a căzut peste reţeaua electrificată în apropierea staţiei CFR Topliţa. Două trenuri au avut întârzieri de aproximativ două ore.

21 mart. 2013, 20:57
Copac prăbuşit peste reţeaua electrificată în apropiere de CFR Topliţa

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, joi, în jurul orei 20:00, un copac înalt s-a prăbuşit peste reţeaua electrificată la intrarea în staţia CFR Topliţa, dinspre comuna Gălăuţaş, rupând un fir al acesteia.

Potrivit unui reprezentant al Centrului Regional de Exploatare, Întreţiere şi Reparaţii CFR Braşov, circulaţia feroviară a fost întreruptă, două trenuri fiind nevoite să staţioneze zeci de minute.

„Trenul Regio 4516, care circulă pe relaţia Târgu Mureş – Braşov, este staţionat în staţia Topiţa, iar trenul Regio 4519 Miercurea Ciuc – Topliţa este staţionat la Subcetate. Ambele au întârzieri de peste 40 de minute”, a precizat acesta, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a adăugat că un echipaj de cinci pompieri de la Garda 2 Topliţa intervin pentru tăierea, îndepărtarea copacului şi degajarea căii ferate, împreună cu doi lucrători de la Poliţia Transporturi Feroviare.

Patru electricieni de la staţia de Electrificare CFR din Topliţa lucrează la înlocuirea firului electric secţionat şi la refacerea reţelei electrificate.