Controale la legume, fructe şi produse congelate, în Bucureşti şi Ilfov

Peste 140 de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor efectuează, joi, mai multe controale la societăţi comerciale care importă fructe şi legume, dar şi produse alimentare congelate, în Bucureşti şi Ilfov. De asemenea, s-au constituit şase filtre la intrările şi ieşirile din Capitală pentru a verifica şi vehiculele care transportă marfa, precizează Poliţia Română.

25 apr. 2013, 05:46
Controale la legume, fructe şi produse congelate, în Bucureşti şi Ilfov

Procurorii Diicot împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  I.G.P.R. – D.C.C.O, efectuează 46 de percheziţii domiciliare, la locuinţele unor învinuiţi, precum şi la sediile un număr de 42 de societăţi comerciale de pe raza pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov pentru destructurarea unui important grup infracţional organizat,  specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. 

Potrivit DIICOT, „YUKSEK SAHIN, 40 de ani, cu dublă cetăţenie turco-română, YUKSEK AYHAN, 45 de ani,  YUKSEK MEHMET ALI,  cetăţeni turci şi CIBOTARI VICTOR, 29 de ani  şi BOGDAN ALEXANDRU, 31 de ani, cetăţeni moldoveni,  au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni de import mărfuri (cu predilecţie legume – fructe) din spaţiul Uniunii Europene, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate, activitatea infracţională având drept consecinţă  prejudicierea bugetului de stat prin eludarea plaţii taxelor şi impozitelor aferente acestor operaţiuni comerciale – TVA  şi impozit pe profit”.

Potrivit procurorilor DIICOT, „în decurs de 3 luni, numai prin 2 dintre aceste societăţi comerciale s-au derulat peste 200 de importuri, existând indicii că operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în contabilitatea firmelor”.

Citeşte şi EVAZIUNEA LA CARNE ŞI LEGUME-FRUCTE, estimată la 400-600 de milioane de euro