Contre la PDL. Blaga, către Macovei: Dragă, de ce bagi bâta prin gard pentru a doua oară? VIDEO

Contre între democrat-liberali, la şedinţa Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al PDL. Europarlamentarul Monica Macovei, a avut, în timpul reuniunii, un schimb de replici destul de dur cu preşedintele partidului, Vasile Blaga, care i-a reproşat democrat-liberalei că "bagă bâta prin gard". Gheorghe Ştefan Pinalti s-a contrat şi el cu mai tânărul Cristian Boureanu.

23 feb. 2013, 15:24

Unul dintre momentele tensionate ale şedinţei PDL a fost acela când Monica Macovei a cerut organizarea pe 30 martie a Convenţiei pentru ca cei care intră în cursă săptămâna aceasta să aibă timp să-şi facă campanie.

Vă înţeleg ironia”, i-a spus Vasile Blaga. „Nu e nici o ironie. Dar poate două săptămâni atunci...”, a replicat Macovei.

Nu suntem la târg„, a fost răspunsul lui Blaga. „Eu vorbesc frumos”, l-a apostrofat Macovei.

Dragă, de ce bagi bâta prin gard pentru a doua oară? Te rog, candidează cu fruntea sus şi nu mai folosi alte şi alte lucruri„, i-a spus Blaga.

CITEŞTE ŞI Grupul „reformiştilor” AMÂNĂ anunţul unei candidaturi la şefia PDL

Un alt schimb de replici a avut loc între Gheorghe Ştefan şi Cristian Boureanu.

Pinalti a cerut ca din comisia care se ocupă de organizarea Convenţiei să nu facă parte cei nouă membri decişi de Colegiul Director, ci nouă oameni desemnaţi de organizaţiile cu cele mai bune scoruri în alegeri.

„Să nu venim cu liste, să venim cu principii”, a insistat Gheorghe Ştefan, spre iritarea colegului său Cristian Boureanu.

„Să nu becalizăm aceast partid aşa cum s-a becalizat PNL. Aseară s-a votat statutar şi îl rog pe dl Ştefan să revină să îşi ceară scuze în faţa conducerii Biroului. (…)  Vorbim aici de respectarea Statutului. Comisia a fost desemnată statuar şi acum venim cu propuneri la mişto. Iar să mergem pe la televiuni să explicăm decizii luate la mişto„, a comentat Boureanu.

Cristi, dacă ai fi tu un Pinalti doi ar fi bine, mă, dar n-ai să ai valoarea asta„, i-a replicat Ştefan.

În discuţie a intervenit şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, care a anunţat că va supune la vot propunerea însă o va face potrivit statutului. „O să votăm statutar, nu ce a hotărât domnul Pinalti azi noapte cu alţii„, a spus Blaga.

CITEŞTE ŞI Preda îi dă REPLICA lui Udrea: Partidele nu se conduc cu pumnul în masă, dar nici cu banii pe masă

Propunerea lui Gheorghe Stefan a fost respinsă la vot, acesta comentând că mai propune ca la conducerea PDL să fie conducătorii moţiunilor, însă va susţine acest lucru la Congres că „poate acolo, 5.000 de oameni sunt mai deştepţi”.

CNC al PDL a decis, sâmbătă, organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi. Consiliul a votat astfel varianta Blaga, validată cu o zi în urmă de Colegiului Director, când a fost respinsă propunerea Elenei Udrea privind invitarea  a 10.000 de membri.