CONTRE în plen. Vosganian: Anastase, specialistă în aritmetică neeuclidiană. Roberta: Glume proaste

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple privind Oltchim, că primul semnatar al moţiunii este Roberta Anastase, "cunoscută specialistă în aritmetică neeuclidiană", iar Anastase i-a replicat că are o prestaţie lamentabilă şi face glume proaste.

RomaniaTV.net
04 mart. 2013, 16:31
CONTRE în plen. Vosganian: Anastase, specialistă în aritmetică neeuclidiană. Roberta: Glume proaste

„Titul moţiunii este «Guvernul Ponta – fabrică de şomeri». Nu ştiu ce cifre au avut în vedere semnatarii moţiunii atunci când au pus titlul, dar având în vedere că prima semnătură aparţine însăşi doamnei deputat Anastase, cunoscută specialistă în aritmetică neeuclidiană, orice concluzie pare posibilă”, a spus Vosganian în plen, potrivit Mediafax, fiind aplaudat de unii deputaţi.

În replică, Roberta Anastase i-a spus lui Vosganian că are o prestaţie lamentabilă şi face glume proaste.

Aţi avut o prestaţie lamentabilă, aţi minţit în continuu şi nu aţi vorbit deloc de soluţii. Eu poate nu ştiu să număr, dar nici nu pretind să ştiu, dumneavoastră însă pretindeţi că sunteţi ministru al acestei ţări şi nu observaţi un lucru elementar, că economia sub dumeavoastră se prăbuşeşte”, a spus Anastase. Ea a adăugat că acesta este o realitate pe care Vosganian nu poate să o ascundă prin „glumele proaste”.

Ministrul Economiei a arătat că moţiunea PDL privind Oltchim este un eseu de responsabilitate din care lipseşte perioada când PDL a fost la guvernare.

Moţiunea poate fi considerată mai degrabă un eseu de responsabilitate, reuşit în felul său, dacă socotim că el poate fi un obiect de studiu pentru cei care vor să afle că Guvernele Boc şi Ungureanu au îmbinat lipsa de responsabilitate cu fuga de responsabilitate şi cu transferul de responsabilitate”, a spus Vosganian.

Ministrul a adăugat că din moţiune „lipseşte cu desăvârşire” perioada ianuarie 2009 – mai 2012, arătând că datele statistice arată că în timpul guvernării PDL s-au pierdut 700.000 locuri de muncă, în timp ce în guvernarea USL s-au creat 140.000 locuri de muncă.

El a menţionat că, din 2009 în 2011, Oltchim a înregistrat pierderi, în această perioadă dublându-se datoria Oltchim. „Oltchim a fost nevoit să ipotecheze tot. Nu a fost doar înglodat în datorii, dar a fost atât de ipotecat încât doar păsările care zburau deasupra Oltchim au scăpat de conducerea care ipoteca în disperare”, a spus Vosganian.

Acesta a mai susţinut că PDL a vândut iluzii salariaţilor de la Oltchim, „minţindu-i an de an”. „Dacă cineva trebuie să-şi ceară scuze salariaţilor, acela nu este Victor Ponta, ci Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu”, a mai spus Vosganian.

El a conchis că dezbaterea ar trebui să sancţioneze guvernarea PDL. Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă depusă de PDL şi PPDD privind situaţia de la Oltchim. Votul final asupra moţiunii simple intitulate „Guvernul Ponta, fabrică de şomeri” urmează să fie dat marţi în plenul Camerei.