Contrabandişti de ţigări din Maramureş, opriţi de poliţişti cu focuri de armă

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut trei contrabandişti din comuna Poienile de sub Munte de la care au confiscat ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 25. 000 lei. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2013, 10:27
Contrabandişti de ţigări din Maramureş, opriţi de poliţişti cu focuri de armă

Pentru reţinerea acestora, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă patru focuri de armă.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Poienile de sub Munte au observat, într-o zonă muntoasă, trei persoane care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România şi care se deplasau spre interior, transportând colete voluminoase. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea bărbaţilor, în urma acţiunii fiind reţinuţi cei trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, domiciliaţi în judeţul Maramureş. La faţa locului au fost descoperite şase colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 25.400 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.