Contrabandişti de ţigări, prinşi de poliţişti după ce au tras mai multe focuri de armă

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au tras mai multe focuri de avertisment ca să reţină mai mulţi contrabandişti. Oamenii legii au desfăşurat mai multe acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în urma cărora au fost descoperite şi confiscate peste 25.000 pachete cu ţigări ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

30 iun. 2013, 10:17
Contrabandişti de ţigări, prinşi de poliţişti după ce au tras mai multe focuri de armă

„În data de 29 iunie 2013, în jurul orei 19.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul SPF Sarasău a observat în apropierea frontierei de stat, în vegetaţie, mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Poliţiştii de frontieră au luat măsura monitorizării coletelor, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei.

La scurt timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia două persoane care se îndreptau spre coletele cu ţigări. Acestea au fost supravegheate şi apoi reţinute de către poliţiştii de frontieră, fiind identificate ca fiind cetăţeni români, Marius R., de 24 ani şi Alexandru R., de 21 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. La cercetarea terenului au fost descoperite 24 de colete ce conţineau 11.930 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 106.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu, potrivit citynews.ro.

Acesta a mai adăugat că cei doi tineri sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a luării măsurilor legale ce se impun.