PDL îşi alege vicepreşedinţii. Blaga: Alegeţi în conducere oameni „sută la sută PDL”

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a început sâmbătă la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să-şi aleagă noul Biroul Permanent Naţional. Întrunirea a început cu imnul PDL "Verde înrourat", urmat de Imnul naţional al României.

RomaniaTV.net
06 apr. 2013, 07:37
PDL îşi alege vicepreşedinţii. Blaga: Alegeţi în conducere oameni „sută la sută PDL”

Democrat-liberalii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Teodor Mureşan, fost membru în BPN al organizaţiei de pensionari, în deschiderea Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Lucrările au fost deschise de liderul PDL, Vasile Blaga, reales preşedinte al partidului la Convenţia Naţională Extraordinară din 23 martie.

Vasile Blaga le-a cerut democrat-liberalilor reuniţi în CNC să aleagă în conducerea partidului oameni „sută la sută PDL”, precizând că formaţiunea va trebui să fie „un PDL unit”.

„Vă rog să alegeţi oameni sută la sută PDL, nu parţial PDL, oameni care să nu considere funcţia în BPN doar ca un trofeu al lor”, a spus preşedintele PDL.

Blaga a spus că noua echipă de conducere a partidului va trebui să fie „creierul, dar şi vocea” PDL, care să-i reprezinte pe democrat-liberali, apreciind că pentru acest lucru PDL va trebui să fie unit şi statutul partidului să fie respectat.

„Va trebui să facem opoziţie constantă actualei puteri. Sunt pentru un partid unit, pentru un partid în care să dezvoltăm democraţia internă. Nimeni nu are dreptul, nici măcar preşedintele partidului, să se considere mai important decât partidul. Nimeni nu poate fi şi în partid şi în afara partidului”, a adăugat preşedintele PDL.

Delegaţii sunt chemaţi să aleagă dintre 123 de candidaţi înscrişi în cursa pentru ocuparea celor 54 de funcţii din conducerea centrală a partidului, cele de prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi, secretar general, secretari generali-adjuncţi, secretari executivi, precum şi membrii celor două comisii permanente ale PDL – Comisia Naţională de Integritate, Statut şi Litigii şi Comisia Naţională de Revizie şi Control.

Cei mai mulţi dintre candidaţi provin dintre susţinătorii moţiunilor propuse de Vasile Blaga şi Elena Udrea, potrivit listelor puse la dispoziţia mass-media.

Conform agendei reuniunii, în primul tur de scrutin urmează să fie aleşi cei patru prim-vicepreşedinţi pe domenii, secretarul general şi trezorierul partidului.

La reuniune sunt prezenţi 472 de delegaţi, din 619 aşteptaţi iniţial, a anunţat Vasile Blaga.

Preşedintele Comisiei de numărare şi validare a voturilor este Daniel Buda, care este şi şeful Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii.