Consilierul lui Oprescu, şef la firma de gaz împlicată în exploziile din Sighetu Marmaţiei

Costin Berevoianu, administratorul companiei de gaze BERG Sistem Gas  care asigură alimentarea cu gaze în Sighetu Marmaţiei este şi consilierul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 11:08
Consilierul lui Oprescu, şef la firma de gaz împlicată în exploziile din Sighetu Marmaţiei

Costin Berevoianu, administratorul companiei BERG Sistem Gas care asigură alimentarea cu gaze în Sighetu Marmaţiei este şi consilierul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Costin Berevoianu a decolat duminică din Bucureşti de pe aeroportul Otopeni spre Sighetu Marmaţiei. El a declarat pentru reporterii România TV că se deplasează la faţa locului şi că nu ştie momentan ce s-a întâmplat concret acolo în timpul explozieie.

Compania Berg Distribution este un off-shore înregistrat în Cipru, ceea ce înseamnă că nu plăteşte impozite şi taxe către statul român. Berevoianu a fost şi directorul al companiei Gaz Sud în anii trecuţi.

Cel putin 17 persoane au fost rănite, duminică dimineaţa, în două explozii care au avut loc în Sighetu Marmaţiei. Prima explozie a fost într-un club din Sighetu Marmaţiei unde şapte persoane au fost rănite grav, iar şase dintre ele au fost transportate cu avionul militar la Bucureşti.

O a doua explozie s-a produs, duminică dimineaţă, într-o casă aflată lângă club, unde alte zece persoane, care se aflau în anchetă, au fost grav rănite.