Consilier PDL, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un consilier local PDL din Călăraşi a fost reţinut 24 de ore, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit de la o femeie 1.400 de lei pentru a-i facilita acesteia obţinerea unei locuinţe sociale, scrie Mediafax.

26 mart. 2013, 09:51
Consilier PDL, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Călăraşi, consilierul a cerut mită pentru menţinerea unei persoane pe lista de repartizare a locuinţelor sociale.

„Consilierul local D.V. din cadrul Primăriei municipiului Călăraşi este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În cursul lunii decembrie 2012, profitând de calitatea sa de membru în Comisia de atribuire a unor locuinţe din fondul locativ de stat din cadrul Primăriei Călăraşi, consilierul i-a pretins denunţătoarei T.D. suma de 1.400 de lei, bani pe care îi va împărţi cu ceilalţi membri ai comisiei pentru a-i facilita acesteia obţinerea unei locuinţe cu destinaţie socială„, se menţionează într-un comunicat de marţi al Parchetului Tribunalului Călăraşi.

Bărbatul a fost dus în arestul Poliţiei Călăraşi, iar marţi va fi prezentat magistraţilor Tribunalului Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Conform unor surse judiciare, consilierul local reţinut este Vasile Dumitrache, ales pe lista Partidului Democrat Liberal în 2012. El face parte din Comisia de analiză, evaluare şi repartizare a locuinţelor sociale şi a fost consilier local şi în ultimul an al mandatului 2008-2012.