Connect-R, drumul de la sărăcie la celebritate: „Încă mă simt Ştefan, nu Connect-R”

Connect-R (Ştefan Mihalache n.r.) poate fi numit drept "artistul momentului". În ciuda celebrităţii, acesta rămâne extrem de modest, de simplu şi "mic" cum îi place lui să spună: "Încă mă simt Ştefan, nu Connect-R". Cântăreţul a vorbit, la emisiunea "Ultima oră" a lui Cătălin Striblea, despre valoare, despre copilărie şi despre ceea ce înseamnă cariera de artist.

04 aug. 2013, 17:08
Connect-R, drumul de la sărăcie la celebritate: „Încă mă simt Ştefan, nu Connect-R”

Cuvântul sfânt pe care l-am primit în familie m-a învăţat să fiu smerit tot timpul şi eu mă simt mic tot timpul. E clar că au fost atinse nişte topuri şi nişte vârfuri de top, dar cred că mai am multe de spus. Încă mă simt Ştefan, nu Connect-R„, a spus artistul, la România TV.

Cântăreţul a vorbit şi despre succesul pe care îl are în calitate de compozitor: „Ne bucurăm de nişte producţii foarte mari, nu numai pentru mine ca şi artist, ci şi pentru cealaltă poziţie a mea de compozitor şi de producător muzical”.

„Cam de doi ani avem în toate topurile piese foarte multe şi pentru alţi artişti. Ca şi compozitor, iarăşi mi-am atins nişte visuri. Eu îmi scriu şi muzica şi versurile, mai cu seamă versurile pentru că vin dintr-o zonă unde se pune foarte mult accent pe mesaj şi pe versuri. În hip-hop dacă nu îţi scrii singur versurile nu exişti„, a precizat Connect-R.

Succesul vine la pachet cu efortul extraordinar care trebuie depus. Cu toate acestea, cântăreţul consideră că atunci când se află în faţa fanilor, nimic din ceea ce înseamnă oboseală, stres, probleme nu mai are niciun fel de însemnătate.

„Evreii spun că dacă faci ceea ce-ţi place înseamnă că n-ai muncit niciodată şi eu nu consider că e un efort şi o muncă. Pe drumuri da (e greu n.r.), dar când ai intrat pe scenă eşti transpus total, nu mai ştii nici că te doare măseaua, nici că vrei să ajungi acasă, e inimaginabil, e de nedescris sentimentul pe scenă. Nu-mi explic cum facem 700-800 de kilometri şi stăm ca sardinele într-o maşină şi instant pe scenă ne transpunem fizic, ne merg picioarele perfect. Publicul te încarcă efectiv„, susţine cântăreţul.

Cu toate acestea, „cea mai mare satisfacţie pentru un artist este momentul când primeşti aplauze„, spune Connect-r. „E mulţumirea mea cea mai mare. Simt că sunt iubit de foarte multă lume şi mă încarcă fantastic şi îţi dă o stare de bine„, adaugă acesta.

Artistul a dezvăluit lumii şi o altă faţă, aceea a unui tânăr cu suflet mare.

De trei ani, în fiecare an merg la secţia de Oncologie la Fundeni. Acolo te întâlneşti cu oamenii care sunt într-un tranzit între viaţă şi moarte. Nu mai ai voie să te plângi după ce vezi oameni ca acolo. Prima oară am mers pur şi simplu, a doua oară am primit o invitaţie şi a treia oară iarăşi o invitaţie. Am un prieten acum acolo, îl cheamă Alexandru şi el s-a refugiat în două lucruri, în desen şi în mine. El e cel mai mare fan, merg acolo să îi bucur inima. E bolnav de cancer. Îţi mai aduci aminte că eşti mic şi că noi, oamenii, nu suntem insule şi suntem făcuţi să stăm unii lângă alţii, nu separaţi”, a spus Connect-R.

Cântăreţul a vorbit, la România TV, şi despre familia sa, copilăria sa şi locul de unde a plecat pe drumul spre celebritate.

Educaţia m-a definit. Tatăl meu este un tip foarte apropiat de biserică şi de Dumnezeu. De la el am învăţat foarte multe lucruri ca şi dogmatică, dar filocalia mi-am luat-o de la mama. Mama mea are un sistem valoric foarte bun. Noi îi spunem „generalul”. Mai am o soră, un om extraordinar”, a precizat Connect-R.

Acesta a dezvăluit şi câteva momente dificile din viaţa sa.

„După ’90 tata a fost dat afară de unde lucra în construcţii, mama de la Institutul de Mase Plastice Pipera şi atunci se chinuiau să ne întreţină. Cred că au fost şi zile în care nu am reuşit să mâncăm nimic, dar noi ne-am hrănit tot timpul cu dragoste şi a fost apă oricum, aveam apă. Nu-mi place să spun expresia asta că am murit de foame. Nu am murit de foame niciodată. Dumnezeu nu lasă pe nimeni să moară de foame„, a mărturisit cântăreţul.

În ceea ce priveşte modestia, Connect-R poate este printre puţinii artişti care încă îmbrăţişează această valoare.

Nu conduc, nu am nici măcar carnet. M-am mutat în apartamentul meu, în Crângaşi, Sectorul 6. Am câteva maiouri, cumpărate de mine, frumoase, simple, pe alb şi pe negru cu 3,5 lei de la Dragonul Roşu. Ceea ce ai în suflet şi în cap e mult mai important„, a spus acesta.

Citeşte şi Connect-R s-a însurat cu o cântăreaţă pe care o cunoaşte de doar patru luni FOTO