Congresul PPE la Bucureşti: 1200 de delegaţi, prioritate în trafic şi cină în Centrul Vechi

Congresul Partidului Popular European a debutat oficial miercuri, la Bucureşti, la eveniment fiind aşteptaţi 1240 de delegaţi din 40 de state pentru a-şi desemna noua conducere a formaţiunii. Printre oficialii care se vor reuni la Palatul Parlamentului se numără 16 şefi de state UE, SPP-ul urmând să asigure protecţie pentru 27 de delegaţii oficiale.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 13:24
Congresul PPE la Bucureşti: 1200 de delegaţi, prioritate în trafic şi cină în Centrul Vechi

Reprezentanţii PPE se vor reuni în cadrul Congresului miercuri după-amiaza, însă lucrările aferente reuniunii de la Bucureşti se vor derula pe întreaga durată a zilelor de 17 şi 18 octombrie.

Miza politică a reuniunii de la Bucureşti nu este foarte însemnată din punctul de vedere al competiţiei. Pentru funcţia de preşedinte al PPE există o singură candidatură: ce a lui Wilfred Martens, actualul şef al popularilor europeni.

Pentru cele 10 funcţii de vicepreşedinte s-au înscris 14 candidaţi, printre care şi Anca Boagiu, care reprezintă în mod direct PDL în familia popularilor.

Printre vedetele politice aşteptate la Bucureşti se numără fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la eveniment urmând să participe şi preşedintele României, Traian Băsescu. 

Pregătirile pentru amenajarea spaţiilor din interiorul Parlamentului au debutat încă de luni. Pe lângă amplasarea scaunelor, tribunelor şi echipamentelor electronice în sălile rezervate dezbaterilor, sediul legislativului a avut parte şi de schimbări estetice. Vechile canapele din piele aflate în coridorul principal al clădirii au fost înlocuite cu unele moderne tapiţate cu pânză albă.  

Pentru cazarea celor peste 2000 de persoane reprezentând delegaţii şi personalul auxiliar au fost puse la dispoziţie şase hoteluri de patru şi cinci stele din Bucureşti: Marriott, Intercontinental, Howard Johnson, Novotel, Parliament Hotel şi Ibis Parlament. Cât priveşte deplasarea prin traficul aglomerat al Capitalei, delegaţiile oficiale nu vor avea un culoar special, însă vor beneficia de prioritate în trafic. De altfel, pentru dirijarea circulaţiei poliţiştii au fost mobilizaţi încă de marţi de-a lungul Căii Victoriei.

Marţi seara, liderii PPE au luat cina la un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei. Evenimentul pus la punct de pedelişti pentru delegaţia PPE a început cu scântei. În timp ce veneau invitaţii, un grup de protestatari s-a manifestat zgomotos la mai puţin de 100 de metri de restaurant. În ciuda protestelor, petrecerea a mers mai departe. Înăuntru, tradiţionalul a fost la putere. Cel puţin în privinţa meniului. Oaspeţii au fost cinstiţi cu mititei, sarmale, dar au avut parte şi de animatoare sumar îmbrăcate.