Confruntarea giganţilor s-a încheiat nedecis. Anglia şi Franţa au remizat la Euro 2012

Anglia a deschis scorul în minutul 30 al meciului de la Doneţk, dar Franţa a egalat în minutul 39, Samir nasri învingându-l pe colegul său de la Manchester City, Joe Hart. A fost primul meci al grupei D, la Euro 2012.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 18:12
Confruntarea giganţilor s-a încheiat nedecis. Anglia şi Franţa au remizat la Euro 2012

Franţa şi Anglia au remizat derby-ul grupei D, disputat luni seara, la Doneţk. Bilanţul întâlnirilor directe dintre cele două mari rivale era favorabil englezilor, care aveau 16 victorii, 5 egaluri şi 9 înfrângeri şi acest avantaj statistic i-a făcut să intre mai bine în joc, Milner ratând o ocazie imensă în minutul 15.

La un sfert de oră de la această fază a venit şi deschiderea de scor, Lescott învingându-l pe Hugo Lloris cu o lovitură de cap din 6 metri. Cel care l-a găsit excelent pe jucătorul lui Manchester City a fost căpitanul lui Liverpool, Steven Gerrard. „Cocoşii” au replicat imediat, iar portarul Joe Hart a avut un reflex excepţional la lovitura de cap a lui Nasri, după care şutul lui Diarra nu a nimerit cadrul porţii (min. 39).

Francezii au reuşit să egaleze însă înainte de pauză, în minutul 39, prin Samir Nasri, care a marcat în poarta colegului său de la Manchester City, Joe Hart. El a fost pe punctul de a majora diferenţa în minutul 49, însă Hart a intervenit in extremis la picioarele francezului. Francezii au fost mai activi în partea secundă, dar Benzema şi Ribery nu au reuşit să schimbe tabela.

Partida s-a încheiat 1-1, iar celor două selecţionate le-au rămas de disputat meciuri mai uşoare în grupa D a Euro 2012, cu Suedia şi Ucraina.