Condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ după ce a fost trădat de PROPRIA PISICĂ într-un caz de crimă

Un ucigaş britanic a fost condamnat după analizarea ADN-ului pisicii sale găsit pe corpul victimei, o premieră în Marea Britanie, a anunţat miercuri Universitatea din Leicester.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 14:48
Condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ după ce a fost trădat de PROPRIA PISICĂ într-un caz de crimă

Universitatea din centrul Angliei a creat un fişier genetic al felinelor din ţară, conţinând amprentele genetice a 152 de pisici şi cu ajutorul căruia s-a stabilit că părul colectat de pe corpul dezmembrat al unui bărbat găsit pe o plajă din Portsmouth, în iulie 2012, provine de la pisica principalului suspect, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Şocanta descoperire dintr-un GEAMANTAN care plutea pe un râu: Am auzit SUNETE SFÂŞIETOARE din el

Justiţia a reţinut ca probă acest element, iar un tribunal din Winchester l-a condamnat, în iulie a.c., pe David Hilder la închisoare pe viaţă. Victima, David Guy, era un vecin al acestuia, iar părul găsit pe corpul său neînsufleţit îi aparţinea pisicii lui Hilder, Tinker.

Este pentru prima dată când ADN-ul unei pisici este folosit într-un proces penal în Marea Britanie„, a subliniat dr. Jon Wetton, medicul legist care a coordonat crearea fişierului respectiv.

Acesta a subliniat că în Marea Britanie există circa „10 milioane de pisici care lasă fără să vrea amprenta pe hainele şi mobilele din peste un sfert din case”, ceea ce poate constitui o mină de aur pentru medicina legală. Wetton a creat deja o bază de date similară pentru câini.

Citeşte şi GARFIELD în viaţa reală: Cum încearcă din răsputeri o pisică să încapă pe gaura unei uşi VIDEO

O altă asemenea bază de date cu ADN-ul pisicilor există de ceva vreme în SUA, iar în Canada un bărbat a fost condamnat, în 1996, pentru asasinarea soţiei sale tocmai datorită analizei genetice a părului de pisică găsit în apropiere de locul crimei.