Concurenţă mare la Şcoala de Poliţie din Cluj VIDEO

Peste 200 de candidaţi se întrec pe 48 de locuri, dintre care 5 sunt rezervate fetelor. Deşi meseria de poliţist presupune o condiţie fizică de zile mari, proba sportivă le-a dat mari bătăi de cap viitorilor agenţi, mai ales că a fost eliminatorie.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 14:07
Concurenţă mare la Şcoala de Poliţie din Cluj VIDEO

Cea mai grea probă a fost rezistenţa. Concurenţii au fost nevoiţi sa alerge 1.000 de metri în mai puţin de 4 minute. Unii însă au părăsit concursul după probele de viteză şi aruncarea cu mingea.

Cei cu o condiţie fizică mai bună au trecut fără probleme de proba sportivă.

Emoţii mari au avut şi părinţii. Ei spun că şi-au încurajat copiii să dea la şcoala de poliţie, pentru a le oferi un statut, chiar dacă partea financiară nu e motivantă.

„Am venit să-i susţinem. Mi se pare corect să ia sportul pentru că s-au pregătit şi departajarea să se facă la scris. Am emoţii foarte mari”, a spus mama unui concurent.

„Avem o concurenţă de 4-5 pe un loc, întrucât anul acesta avem locuri separate pentru fete. La proba de viteză 50 de metri, timpul pe care trebuiau să-l scoată era 7.2. Din 78 de concurenţi care au desfăşurat probele astăzi (marţi n.r.), 10 au părăsit competiţia”, a declarat Laurentiu Stoica, director Şcoala de Poliţie Septimiu Mureşan.

Emoţiile continuă pentru cei care au trecut de prima probă. Joi vor susţine proba scrisă la Limba Română şi la una străină, la alegere. Rezultatele finale vor fi afişate la sfârşitul acestei săptămâni.