Concerte mari la festivalul ARTmania din Sibiu: DeathStars, Poets of The Fall, Epica, Trail of Tears

Festivalul ARTmania anunță două premiere absolute în istoria concertelor din România și cheamă la Sibiu iubitorii de muzică rock, fotografie și astronomie. DeathStars şi Poets of The Fall, aflaţi pentru prima dată în România, se vor alătura celorlalte trupe deja confirmate la cea de-a şaptea ediţie a festivalului: Die Toten Hosen, Epica, Delain și Trail of Tears.

26 mai 2012, 11:05
Concerte mari la festivalul ARTmania din Sibiu: DeathStars, Poets of The Fall, Epica, Trail of Tears

Deathstars este un nume greu în topurile mondiale ale genurilor industrial și gothic metal. Obișnuită cu mulţimile de spectatori din turneul Rammstein, formația suedeză va cânta la ARTmania vineri, 10 august 2012. Energia muzicii lor va cuceri România la fel cum hiturile lor, „Blitzkrieg”, „Death Dies Hard” sau „Cyanide”, au cucerit televiziunile și internetul. O apariţie spectaculoasă teleportată din lumea deathglam-ului pe scena din Piața Mare a Sibiului.

Prima trupă confirmată astăzi este binecunoscută pentru numeroasele apariţii live și pentru atitudinea lor controversată, însă nici Poets of The Fall nu se lasă mai prejos, având un portofoliu impresionant de premii în Finlanda. Cele 4 albume lansate din 2005 până în 2010 au avut un succes remarcabil, ultimele două înregistrând vânzări de peste 10.000 unităţi, fiecare în primele zile de la lansare. Finlandezii sunt o prezenţă puternică pe scena europeană, fiind activi în toate ariile culturale, de la muzică la film şi chiar în jocurile video: Alan Wake, Max Payne 2 sau Death Rally.

Poets of The Fall,  un vis împlinit al îndrăgostiţilor de rock alternativ, va cânta la Sibiu „Carnival of Rust” și „Late Goodbye” pentru cei prezenţi sâmbătă, 11 august, la ARTmania Festival.

Platforma culturală ARTmania susține artele frumoase, punând accent pe muzica formată în jurul curentelor contemporane directe şi derivate din cultura rock. Alături de aliaţii săi de încredere şi de gazdele evenimentului, ARTmania a devenit un brand consacrat la nivel internațional datorită specificităţii programului concertelor şi localizării acestuia într-una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale din Europa de Est: Sibiu.

Festivalul ARTmania este sprijinit de Primăria Municipiului Sibiu încă de la prima ediţie a evenimentului, din iulie 2006. Un alt aliat important în lupta pentru culturalizarea muzicală este binecunoscuta marcă Tuborg, integrată prin platforma Tuborg Sound în programul artistic al festivalului. Tuborg Sound susţine de trei ani de zile Festivalul ARTmania, promovând atât platforma în sine, cât şi formațiile românești consacrate sau în ascensiune. Începând de anul trecut, la festivalul ARTmania s-au alăturat și pasionaţii pe două roţi.

Festivalul anual de la Sibiu s-a consacrat pe parcursul celor şase ani de la înfiinţare, promovând artişti din aria metalului gothic şi a altor genuri din zona metal, extinzându-şi plaja de acoperire către heavy metal, punk şi chiar rock alternativ. Muzica reprezintă laitmotivul festivalului, fiind însă urmată îndeaproape de artele vizuale, în special de fotografie și de pictură. Artiştii promovaţi susţin conceptul general ARTmania, prin fotografie de concert sau pictură în tema festivalului. Și proiectele indirect conectate la valorile platformei sunt binevenite întrucât misiunea festivalului defineşte atragerea contribuțiilor variate din domeniul artei având ca punct de pornire muzica. În acest cadru, una dintre preocupările de bază ale organizatorilor este de a facilita promovarea artiştilor români pe scena unui festival internaţional de amploare.

În timpul evenimentelor din săptămâna festivalului, ARTmania susţine intensiv şi producțiile instituțiilor culturale din Sibiu. Începută acum doi ani, colaborarea cu Muzeul Național Brukenthal şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA a permis accesul unui număr impresionant de participanţi ai Festivalul ARTmania în spațiile muzeale şi galeriile sibiene, extrem de apreciate pentru inestimabilul patrimoniu cultural găzduit aici.

În 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 12 august şi va oferi iubitorilor de artă un program cultural variat ce va include concerte, expoziții, workshop-uri şi alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Concertele din Piața Mare vor avea loc în zilele de vineri şi sâmbătă, 10 și 11 august.

Biletele şi abonamentele pentru ARTmania Festival Sibiu 2012 pot fi achiziţionate din rețelele magazinelor Eventim, Diverta, și online, prin, eventim.ro, myticket.ro sau shop.artmania.ro, la prețul de 130 lei/abonament și 90 lei/bilet, urmând ca din luna iulie și până în ultima zi a festivalului un abonament să coste 150 de lei, iar un bilet pe zi să coste 100 de lei pentru principalele evenimente din festival.

ARTmania Festival este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. ARTmania Festival se bucură de susținere media din partea Rock FM, Adevărul, Dilema Veche, Sunete, Zile și Nopți, Cațavencii, 9AM, Metalhead, Metalfan, Urban, Autoexpert, Chip, Level, MotorExpert,  RadioLynx, iConcert,  Hotcity și Tribuna.