Concert in memoriam Mălina Olinescu, organizat de prietenul ei, Călin Geambaşu

Vocea Mălinei Olinescu, interpreta de muzică uşoară care a murit în mod tragic în urmă cu mai bine de un an, s-a auzit din nou, marţi seară, pe scena Teatrului "Constantin Tănase", în concertul-tribut "Glas de înger", organizat de prietenul de-o viaţă al artistei, Călin Geambaşu, chiar în ziua în care Mălina ar fi împlinit 39 de ani.

30 ian. 2013, 09:09
Concert in memoriam Mălina Olinescu, organizat de prietenul ei, Călin Geambaşu

El a folosit pentru acest spectacol 20 dintre cele 48 de piese imprimate de Mălina în ultima perioadă a vieţii, pe care le-a descoperit întâmplător, în urmă cu trei luni, în computerul său de la studio, scrie agerpres.ro.

Timp de două ore, band-ul condus de Călin Geambaşu a acompaniat vocea Mălinei, iar pe un ecran uriaş amplasat deasupra scenei au fost proiectate imagini şi filmări cu Mălina Olinescu. În mijlocul scenei a stat un microfon de care era prins un trandafir roşu.

La acest microfon a cântat Mălina, la acest microfon imprima piesele în studioul lui Călin, iar trandafirii roşii erau florile ei preferate„, a explicat Octavian Ursulescu, cel care a prezentat concertul.

În sală au fost prezenţi foşti colegi ai Mălinei de la „Şcoala vedetelor” – Călin Goia, Nadine, Diana Munteanu Niculescu, Dana Mladin, Ultra Titi – dar şi oameni de muzică şi de televiziune cu care aceasta a colaborat – compozitorul şi interpretul Adrian Romcescu, cel care i-a încredinţat în 1998 piesa cu care a participat la Festivalul Eurovision, realizatorul tv Titus Munteanu, interpreta Anca Ţurcaşiu.

Un moment emoţionant a fost acela în care Doina Spătaru, mama Mălinei, a urcat pe scenă şi a cântat piesa preferată a fiicei sale. Deşi a lăcrimat pe tot parcursul concertului, Doina Spătaru a spus că în sufletul său e un amestec de durere şi bucurie.

„Când Călin mi-a spus acum trei luni ce are de gând să facă, am fost sceptică, nu am crezut că va reuşi, dar iată ca acest ‘nebun frumos’ ne-a adus-o azi pe Mălina aici, pe scenă. Eu plec cu sufletul plin de Mălina şi de vocea ei. În sufletul meu este un amestec de bucurie şi de durere. Nu puteaţi să-i faceţi un cadou mai frumos de ziua ei decât să fiţi aici, la acest spectacol”, a spus Doina Spătaru.

Mălina Olinescu a murit la 12 decembrie 2011, la vârsta de 37 de ani, după ce a căzut de la balconul apartamentului său.