CONCEDIERI la Hidroelectrica. Directorii au fost revocaţi, peste 150 de oameni au fost daţi afară

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a dispus o serie de disponibilizări, primii vizaţi fiind cei din posturile de conducere. În plus, au fost luate măsuri care vor asigura reducerea cheltuielilor cu 10 milioane de euro pe an.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 11:18
CONCEDIERI la Hidroelectrica. Directorii au fost revocaţi, peste 150 de oameni au fost daţi afară

Toţi directorii din Hidroelectrica au fost revocaţi din funcţie, iar postul de director general urmează să fie ocupat în urma unui concurs. Potrivit reprezentantului administratorului judiciar al producătorului de energie, Remus Borza, fostul director general al companiei, Ştefan Gheorghe, a preluat funcţia de director adjunct.

Totodată, administratorul a semnat preavize de concediere pentru 154 de salariaţi ai companiei şi a redus alte 161 de posturi care erau vacante. Alte 36 de persoane vor fi pensionate, iar până pe 30 iunie vor fi disponibilizate încă 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, care au în total 2.500 de angajaţi.

Euroinsol, firma desemnată administrator judiciar după declararea insolvenţei la Hidroelectrica, a mai dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri şi prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masă şi a eliminat tichetele de carburant, astfel urmând să se facă economii anuale de 10 milioane de euro.

Compania Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut 2012.