O companie rusă, în spatele lui Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim VIDEO

Dan Diaconescu a declarat la România TV că dorea să arate cele 46 de milioane de euro cu un minut înainte de miezul nopţii. Diaconescu a lăsat să se înţeleagă că era sprijinit de un grup industrial rusesc.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 17:42
O companie rusă, în spatele lui Dan Diaconescu pentru privatizarea Oltchim VIDEO

„Legea în baza căreia ei ne-au scos din competiţie nu există. Aşadar noi am semnat un caiet de sarcini şi o ofertă în baza cărora puteam să negociem până la 14 februarie 2012. Domnul Ponta a anunţat că până la 23.59 (se poate semna contractul). Pregătisem cu avocaţii, şi serviciile secrete ştiu, să iniţiem plata printr-un ordin electronic la ora 23.55 şi desigur să semnăm contractul. (…) Era vorba despre o bancă din străinătate, evident că banii ajungeau peste trei sau patru zile. Dar plecau şi noi prezentam un ordin de plată astfel încât toată lumea să zică băi ce le-a făcut asta micu’ din Caracal „, a declarat Dan Diaconescu la România TV.

Dan Diaconescu a dat de înţeles că în spatele lui a stat compania rusă TISE.

Investitorul este compania dorită de domnul Ponta, este formată ca titlu din patru litere şi este numărul 1 sau numărul 2 în petrochimia mondială”, a spus Diaconescu, la România TV. Întrebat dacă este vorba despre compania TISE, patronul OTV a răspuns: „Nu pot să vă spun, veţi afla la proces. (…) Nu neg şi nici nu confirm”.

Diaconescu spune însă că deja negocia la mai multe capete acţiunile pe care nu le avea.

„Concurentul acestui gigant în lume, un alt gigant, a spus: mister Diaconescu, nu vrei totuşi să ne vinzi nouă acţiunile? Cum să vă vând. Nu vând niciodată acţiunile”.

Dan Diaconescu a făcut pentru prima dată şi dezvăluiri despre excursia sa la Nisa.

„Ca să ajung la Monte Carlo, cu avionul, trebuie să aterizez la Nisa. Aştia din Monte Carlo, vai de mama lor, nu şi-au făcut nici aeroport. Am aterizat la Nisa, am fost luat cu o maşină Bentley culoare albă, a unei bănci, cea mai mare bancă din Monte Carlo şi din Elveţia”, a mai spus Diaconescu la România TV.