Comisia specială pentru Roşia Montană din Parlament se instituie miercuri

Comisia specială din cadrul Parlamentului pentru analizarea proiectului de exploatare la Roşia Montană se va institui miercuri, potrivit declaraţiilor premierului Victor Ponta.

04 sept. 2013, 10:41
Comisia specială pentru Roşia Montană din Parlament se instituie miercuri

„Deciziile Guvernului să fie adoptate în urma unor dezbateri responsabile, fie că este vorba despre Roşia Montană, fie despre alte proiecte. Am discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi am înţeles că astăzi (miercuri, n.r.) se instituie o comisie specială Senat-Camera Deputaţilor care să asculte toate opiniile şi, în final, să o decizie cu toată transparenţa şi responsabilitatea necesară„, a declarat prim-ministrul Victor Ponta, în şedinţa de guvern.

Citeşte şi Zgonea, scrisoare către Băsescu cu privire la organizarea unui referendum pe tema Roşia Montană

De asemenea, premierul a mai specificat că veniturile primite la buget din urma exploatării de la Roşia Montană vor fi alocate pentru proiectele regionale.

„Noi am negociat, am schimbat fundamental toate datele de negociere: protecţia mediului, interesul cultural şi interesul economic. (…) În proiectul de lege care a plecat la Parlament este o prevedere specială care spune că veniturile, resursele rezultate, dacă se va face acel proiect, se folosesc cu prioritate şi vor fi alocate în bugetele de stat pentru proiectele regionale„, a mai afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi Traian Băsescu: Nu declanşez acum un referendum pe tema Roşia Montana