Comisia parlamentară prelungeşte termenul de depunere a amendamentelor la Constituţie până în 27 mai

Comisia parlamentară pentru reviuirea Constituţiei a prelungit, marţi, termenul pentru depunerea amendamentelor pentru modificarea legii fundamentale, dar şi pentru depunerea raportului Forumului constituţional până în data de 27 mai.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 11:18
Comisia parlamentară prelungeşte termenul de depunere a amendamentelor la Constituţie până în 27 mai

Vicepreşedintele comisiei de revizuire, Ioan Chelaru, a declarat că prelungirea termenului, pentru 27 mai, a fost justificată de faptul că miercuri ar fi expirat termenul pentru depunerea raportului Forumului constituţional şi a amendamentelor.

„Cum nu toate sunt gata şi cum încă Forumul constituţional ne-a rugat să mai dăm un termen de o săptămână să poată prezenta un raport complet, astăzi comisia întrunită a emis o hotărâre prin care modifică regulamentul şi stabileşte 27 mai ultim termen în care să primim şi raportul forumului constituţional, dar şi iniţiativele din partea grupurilor parlamentare sau a societăţii civile”, a declarat Chelaru.

Senatorul PSD a precizat că a mai fost aprobată constituirea unui colectiv de specialişti în drept constituţional din mediul academic şi universitar care să poată fi consultat. Chelaru a menţionat că nu s-au stabilit numele celor care vor face parte din acest organism, existând posibilitatea formulării de propuneri.