Colegii fetei care a căzut din tren sunt ŞOCAŢI. Eleva plecase la toaletă când s-a produs tragedia

Fetiţa care a murit, duminică seară, după ce a căzut din tren era elevă la Şcoala nr.75 Leonardo da Vinci din sectorul 3, în clasa a VII-a. Colegii sunt în stare de şoc după ce au aflat vestea morţii şi spun că Mădălina era "o fată draguţă, bună, care vorbea cu toată lumea". Anchetatorii au venit luni la şcoală, iar Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti a demarat o anchetă.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 09:10
Colegii fetei care a căzut din tren sunt ŞOCAŢI. Eleva plecase la toaletă când s-a produs tragedia

Colegii Mădălinei au primit şocaţi vestea că Mădălina a căzut din tren şi a murit.

Am auzit că a fost o defecţiune şi s-a deschis uşa. Nu ea a deschis uşa„, povesteşte un elev al şcolii.

O altă elevă, care a cunoscut-o pe Mădălina, spune că, în excursie, au fost elevi de la mai multe clase, iar cei care au fost în excursie au povestit că elevei i s-ar fi făcut rău.

Îmi pare aşa de rău de ea. Am auzit că-i era rău şi a căzut cumva sau a fost împinsă din tren. Uşile trebuiau să fie mai bine asigurate. (…) Era o fată drăguţă, bună, se purta frumos cu toată lumea, se împrietenea repede. Stăteam cu ea vara, mă jucam„,  spune cu lacrimi în ochi fata.

Potrivit acesteia, elevii au fost însoţiţi în excursie de profesorul de istorie: „Sigur a fost domnul de istorie. Au fost mulţi copii. Cred că nu a fost profesorul aproape de ei. Ar fi trebuit să aibă mai multă grijă de ei. La noi la şcoală nu a mai fost un asemenea incident, dar am auzit că s-a mai întâmplat la un liceu tot cu domnul de istorie. Am înţeles că a murit o fată, s-a îmbătat şi a murit, tot într-o excursie cu domnul Tomescu.

Inspectorul şcolar general al ISMB, Constantin Trăistaru, a declarat, la România TV, că elevii care au plecat în excursie au fost însoţiţi de un profesor coordonator şi de doi părinţi. Un al doilea dascăl care trebuia să meargă cu copii în excursie nu a mai putut ajunge.

A existat o organizare a excursiei. Erau două cadre didactice, una dintre colege nu a mai putut pleca şi a anunţat şi atunci a fost ajutat profesorul de doi părinţi ai copiilor din acea clasă. (…) Am făcut şi o comisie formată din 4 colegi care vor merge să verifice dacă au fost respectate procedurile privind deplasarea în excursie a copiilor. Din păcate, incidentul acesta nefericit ne-a afectat pe toată lumea. Colegii sunt afectaţi foarte tare, încercăm o consiliere a copiilor şi a părinţilor. Ne gândim chiar să modificăm şi să îmbunătăţim regulamentul privind organizarea excursiilor„, a declarat Trăistaru.

Inspectorul a  precizat că organele de anchetă fac cercetări, dar, „din informarea directoarei şcolii, două fete au mers la toaletă”. „Una a intrat în toaletă, cealaltă nu cunosc ce a făcut, ce s-a întâmplat de a avut loc o asemenea tragedie„, a spus Trăistaru.

Cei care anchetează cazul au venit luni la şcoală pentru a discuta cu copiii şi cu profesorii. Ei au precizat însă că nu pot declara deocamdată nimic şi că urmează să fie audiaţi profesorii care au însoţit grupuri de elevi în excursie.