Colac de salvare pentru Poşta Română. Vezi ce contract a încheiat cu Ministerul Justiţiei

Poşta Română a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru servicii de prezentare, prelucrare şi expediere a actelor de procedură pentru instanţele judecătoreşti.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 15:38
Colac de salvare pentru Poşta Română. Vezi ce contract a încheiat cu Ministerul Justiţiei

Surse din cadrul companiei Poşta Română au declarat pentru Mediafax că instituţia a încheiat un contract estimat la 37,5 milioane de lei, fără TVA, cu Ministerul Justiţiei.

Alături de Poşta Română, la licitaţie s-a mai înscris şi Postmaster SRL Bucureşti, companie controlată de operatorul naţional de servicii poştale din Austria, Austrian Post Group, potrivit datelor publicate pe www.e-licitatie.ro.

Aceste servicii au fost asigurate şi până acum de Poşta Română, însă la expirarea contractului a fost nevoie de organizarea unei licitaţii. Potrivit caietului de sarcini, contractul va avea o durată de 12 luni, timp în care autoritatea contractantă a estimat că numărul trimiterilor de acte de procedură va atinge 15 milioane.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Operatorul naţional poştal va fi privatizat în acest an, ofertele urmând să fie deschise la 28 mai.