COD GALBEN DE NINSORI în Muntenia şi Moldova

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, CODUL GALBEN de ninsori şi viscol a fost restrâns şi este valabil acum numai în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila şi Ialomiţa.

20 dec. 2012, 06:05

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic şi ninsori, valabilă în intervalul 20 decembrie, ora 20.00 – 21 decembrie, ora 02.00.

Iniţial, avertizarea viza 15 judeţe, însă joi, ea a fost restrânsă la cinci judeţe: Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila şi Ialomiţa.

În nord-estul Munteniei şi în sudul Moldovei va ninge slab şi vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor atinge la rafală 50 – 60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar vizibilitatea va fi redusă.

Notă: În următoarele zile vremea va fi geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în estul şi în centrul ţării.

Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat că după ora 2.00, vântul ar putea scădea în intensitate. El a mai precizat că, dacă pe perioada codului galben viteza medie a vântului este de 8 m/s, de vineri, pe perioada sfârşitului de săptămână, viteza medie va fi de 3-4 m/s.

Sandu arătat că previziunile meteorologilor arată în următoarele zece zile o situaţie de iarnă normală, fără fenomene grave.

CITEŞTE ŞI: Mai multe DRUMURI naţionale şi judeţene, BLOCATE din cauza ninsorilor şi viscolului