Cod galben de PLOI, NINSORI şi VISCOL pentru TOATĂ ŢARA

Meteorologii au emis atenţionare COD GALBEN de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, viscol, polei pentru toată ţara. Conform ANM, în zilele de sâmbătă, duminică şi luni vor cădea precipitaţii pe toată suprafaţa României. În Banat, Crişana şi Dobrogea vor predomina ploile, iar în Maramureş, Transilvania, Muntenia, sudul Moldovei şi al Olteniei vor fi precipitaţii mixte şi local se va produce polei. În cea mai mare parte a Moldovei şi a Olteniei şi în zona montană va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

15 dec. 2012, 08:17
Cod galben de PLOI, NINSORI şi VISCOL pentru TOATĂ ŢARA

De sâmbătă, vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, depăşind la rafală 50…60 km/h. Va fi viscol la munte, în Moldova şi local în Transilvania.

Directorul general al ANM, Ion Sandu, a anunţat vineri seară, la comandamentul de iarnă de la MAI, că de sâmbătă seară până luni dimineaţă vor cădea precipitaţii, cantităţi însemnate de ploaie fiind aşteptate în Banat şi în Crişana. În schimb, la munte, în Moldova şi în centrul ţării va fi viscol.

Potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Banat s-ar putea înregistra până la 25 de litri pe metru pătrat, iar în Crişana, până la 15 litri pe metru pătrat.

Sandu a mai spus că, în acelaşi interval, vor fi precipitaţii şi în Capitală, „mai degrabă ploaie”, şi în Dobrogea.

Directorul ANM a mai spus că în Maramureş ar putea fi lapoviţă, în timp ce în centrul ţării, în Moldova şi la munte va fi viscol.

„În centrul ţării, la munte şi în Moldova de sâmbătă va fi viscol”, a precizat Sandu.