COCAINĂ şi OCHI aspiră la Parlament. Cele mai ciudate nume ale candidaţilor la alegerile legislative

O privire aruncată pe listele de candidaţi ale partidelor pentru alegerile parlamentare scoate la iveală nume care de care mai haioase. De-a dreptul extravagant este numele unui candidat ARD din Argeş, pe nume Mihai Cocaină, dar intrarea sa în Parlament este pusă sub semnul întrebării nu doar de examenul electoral, ci şi de refuzul comisiei Macovei de a-i aviza candidatura.

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 10:13

În viitorul Legislativ aspiră să ajungă şi Ion Ochi, Vasile Grumaz şi Sorin Bumb.

Însă echipa de candidaţi-şoc o prezintă judeţul Olt, unde candidează Emil Moţ şi Dan Ciocan, în frunte cu un deputat în funcţie care acum vrea să devină senator, anume Gigel-Sorinel Ştirbu. Tot judeţul Olt l-a trimis cu fală în Parlament, în legislatura în curs, pe Doru Frunzulică. De altfel, judeţul a fost condus în 2004-2008, din calitatea de preşedinte de CJ, de către Jenel Copilău. În pofida numelui, Copilău a fost şi el ales senator în 2000, dar a preferat atunci să-şi păstreze funcţia de vicepreşedinte CJ.

Judeţul Botoşani nu se lasă mai prejos pregătindu pentru Parlament tandemul Verginel Gireadă-Mihai Baltă, astfel că în următorul Parlament îl vom putea vedea pe Gireadă ducându-se la Baltă să stea de vorbă despre problemele judeţului.

La Cluj, candidează un oarecare Vasile Grumaz, iar la Timiş un candidat, pe nume Ardelean, a fost cadorisit de părinţi cu prenumele de Ben-Oni. La Galaţi, candidează un anume Doruleţ Resmeriţă, dar e cumva lipsit de originialitate întrucât există deja un deputat de Hunedoara pe care îl cheamă Cornel Resmeriţă.

Cei înzestraţi cu nume haioase care sunt deja în Parlament mai vor un mandat astfel că William Brânză, Mihai Capră şi Octavian Bot se supun din nou votului alegătorilor, cu motive întemeiate că vor trece examenul întrucât românii nu se iau după aparenţe şi, în legislatura care a început în 2008, i-au trimis în Parlament, în pofida numelui, pe Mihăiţă Găină, Toni Greblă, Neculai Răţoi şi pe fostul ministru Botiş, căruia părinţii i-au hărăzit redundatul prenume Ioan-Nelu.