Coca-Cola a ucis-o. Vezi cum i-a devenit fatală unei tinere dependenţa de băutura răcoritoare

O femeie de 30 de ani din Noua Zeelandă a murit din cauza unui obicei prost, practicat de opt ani, după cum se crede. Natasha Harris obişnuia să bea şi până la zece litri de Coca-Cola pe zi.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 14:43
Coca-Cola a ucis-o. Vezi cum i-a devenit fatală unei tinere dependenţa de băutura răcoritoare

Deşi cauza adevărată a morţii femeii, care era şi mamă a opt copii, nu a putut fi stabilită exact nici după patru luni de la moartea ei, este de notorietate dependenţa Natashei de faimoasa băutură răcoritoare îndulcită.

Partenerul de viaţă al Natashei este aproape sigur că băutura a ucis-o şi povesteşte că femeia „îşi pierdea pur şi simplu minţile” dacă nu dispunea după bunul ei plac de o cantitate considerabilă de Cola, zilnic, scrie mirror.co.uk.

„Cumpăram 4 sticle de 2.5 litri de Cola în fiecare zi pentru Natasha. Primul lucru pe care îl făcea dimineaţa era să bea Cola şi îşi încheia ziua cu un pahar de Cola, după ce se urca în pat”, a relatat Christopher Hodgkinson.  „Nu m-am gândit niciodată că ar putea să îi facă rău. E ca şi cum ai bea apă. Nu m-am gândit că o băutură te poate ucide. A băut o grămadă de Coca-Cola în ultimii şapte sau opt ani”, a mai spus bărbatul. 

Din dosarul medical al femeii reiese că ea avea o disfuncţie cardiacă. În 2010, starea sănătăţii ei a început să se deterioreze. Voma de şase ori pe săptămână şi avea permanent o stare de oboseală accentuată.

Unul dintre medicii care au examinat cauzele morţii ei, Dan Morin, afirmă că Natasha ar fi putut suferi de o „hipokalemie” – o lipsă acută de potasiu – care i-ar fi putut fi fatală. De obicei, băuturile de tip Cola consumate în exces scot potasiul din sânge.

Specialiştii au mai spus că nici ficatul femeii nu funcţiona normal din cauza consumului exagerat de Cola.