Coaliţia guvernamentală se fortifică. Mişcarea Verzilor: Am intrat la guvernare

Mişcarea Verzilor - Democraţi Agrarieni este cooptată la guvernare începând de miercuri, în baza protocolului semnat cu USL în aprilie, se arată într-un comunicat al formaţiunii, menţionându-se că preşedintele MV-DA, Remus Cernea, a fost numit consilier de stat în aparatul de lucru al premierului.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 12:13
Coaliţia guvernamentală se fortifică. Mişcarea Verzilor: Am intrat la guvernare

Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni (MV-DA) este cooptată la guvernare începând de miercuri, 23 mai 2012, în baza protocolului de colaborare semnat cu Uniunea Social Liberală pe data de 7 aprilie 2012. Preşedintele partidului, Remus Cernea, a fost ieri numit consilier de stat pentru probleme de mediu şi pentru relaţia cu societatea civilă în aparatul propriu de lucru al primului ministru. Acest pas presupune asumarea unor mari responsabilităţi de către partidul nostru, dar şi o confirmare a evoluţiei ascendente a MV-DA”, se arată într-un comunicat de joi al formaţiunii.

În comunicatul semnat de Remus Cernea se mai apreciază că „România are nevoie de un partid ecologist autentic care să participe în parlament şi în guvern la luarea deciziilor necesare pentru apărarea drepturilor omului, protecţia mediului, apărarea democraţiei”.

„Am intrat într-o nouă etapă care poate duce MV-DA către accederea în Parlamentul României la alegerile din această toamnă”, menţionează sursa citată.

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, decizia de numire a liderului Mişcării Verzilor – Democraţi Agrarieni Remus Cernea în calitate de consilier de stat în aparatul propriu de lucru al primului-ministru. În aprilie, USL şi MV-DA au semnat un protocol de colaborare.