Coabitare sau bătălie, după alegeri? AVERTISMENTUL lui Băsescu: Nu voi abdica de la Constituţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că, după alegerile parlamentare din 9 decembrie, ia în calcul atât o coabitare cu USL  în cazul în care Uniunea va câştiga alegerile şi va forma majoritatea parlamentară, dar şi o bătălie.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 17:31
Coabitare sau bătălie, după alegeri? AVERTISMENTUL lui Băsescu: Nu voi abdica de la Constituţie

Eu pot să văd orice: şi o coabitare şi o bătălie. Bătălia o voi da strict, strict pentru respectarea Constituţiei şi pentru respectarea instituţiilor statului de drept. În rest, nu mă interesează abordările USL. Orice presiune ar face, nu voi abdica de la Constituţie şi de la legile ţării. Asta trebuie să înţeleagă. Nu-mi voi aşeza pe conştiinţă un moment în care, de dragul de a-mi fi bine şi de  a face o înţelegere, să abdic de la atribuţiuni constaituţionale şi de la responsabilitatea de a respecta litera şi spiritul Constituţiei„, a declarat Băsescu.

Tot luni seară, preşedintele Traian Băsescua avertizat, că după alegerile din 9 decembrie el nu va numi nici un ministru care are dosar penal. Totodată, şeful statului i-a îndemnat pe români să nu voteze la parlamentare candidaţi care au probleme penale.

Cei doi lideri ai USL se grăbesc să împartă posturi. Să nu vândă pielea ursului din pădure! Măcar să nu ia banii dinainte. Voi fi extrem de exigent cu privire la cei care au dosare penale. Să nu-şi imagineze că un ministru cu dosar penal va avea ocazia să depună jurământul în faţa mea”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului i-a rugat pe români să nu voteze niciun candidat despre care ştiu că are dosar penal.

„Indiferent cât de frumos le vorbeşte un candidat, indiferent că e de la USL, că e de la ARD, dacă ştiu din presa locală sau de la televizor că are un dosar penal, îi rog să nu îl voteze!”, a declarat Băsescu.