Clujeanul care a cerut să fie eutanasiat după ce a rămas şomer, refuză ofertele de muncă

Bărbatul din Turda, care a cerut să fie eutanasiat după ce a fost disponibilizat de la fabrica Nokia şi de la Mechel Service Câmpia Turzii, este în continuare şomer. El a participat la un interviu, în urma căruia i s-a oferit o slujbă, pe care însă a refuzat-o.

20 iul. 2013, 09:49
Clujeanul care a cerut să fie eutanasiat după ce a rămas şomer, refuză ofertele de muncă

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, din Turda, judeţul Cluj, a fost chemat la un interviu de angajare pentru un post de manipulant marfă. A refuzat jobul pentru că a spus el are studii superioare şi este inferior pregătirii sale, potrivit România TV.

Reprezentanţii firmei i-au promis clujeanului şomer că în circa o lună de zile îi vor oferi un job potrivit pentru el.

Mircea Florea a solicitat, la începutul lunii iulie, mai multor instituţii să fie eutanasiat de ziua lui, în 31 iulie, întrucât nu mai are niciun venit după terminarea perioadei de şomaj şi nici nu şi-a găsit un loc de muncă.

„Sunt disperat, nu am nicio formă de venit şi cred că eutanasierea ar fi soluţia în cazul meu. Am trimis o scrisoare deschisă la Guvern, la Preşedinţie, la Parlament, prin care am implorat să fiu eutanasiat de ziua mea, în 31 iulie. Nu vreau să ajung să mi se taie gazul, apa, curentul, iar din cauza mea să sufere şi ceilalţi locatari din bloc. Am fost foarte optimist până acum, tot am sperat că se va rezolva ceva, că voi găsi un loc de muncă, dar degeaba. Mai am trei ani până la pensie, dar nu mă angajează nimeni la 58 de ani”, a spus Florea, potrivit Mediafax.

Potrivit scrisorii trimise instituţiilor statului, Mircea Florea a cerut ca eutanasierea să îi fie făcută „cadou” de ziua sa.

„Implor organele statului român să-mi ofere un cadou pe care îl doresc cu ardoare, şi anume eutanasierea. Această scrisoare deschisă este un ultim ţipăt de disperare, întrucât la 12 iunie 2012 mi-am pierdut locul de muncă avut la Mechel Service Câmpia Turzii şi până în acest moment, terminând şi perioada de şomaj, nu am reuşit să îmi găsesc un alt loc de muncă. Părăsit de familie (pentru acest motiv) şi fără niciun venit, singur singurel fiind, nu văd nicio alternativă de supravieţuire, aceasta fiind o a doua undă de seism din viaţa mea, care a durat din 2006 până în 2012. Negăsirea unui loc de muncă se datorează în primul rând vârstei. Nu mai pot îndura discriminările şi marginalizările la care sunt supus, discriminări la care cei în drept nu vor să se implice”, a spus Florea.