Clamidioza, cea mai răspândită boala cu transmitere sexuală. Vezi cum poate fi depistată

Chlamydia trachomatis este boala cu transmitere sexuală cea mai răspândită la nivel mondial. Circa 2,5-10% din femeile cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani sunt deja infectate. Deşi boala poate avea efecte devastatoare şi este destul de răspândită, totuşi puţine femei ştiu că o au şi se tratează. Datorită unei depistări a infecţiei în faza incipientă, boala poate fi complet vindecată.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 06:23
Clamidioza, cea mai răspândită boala cu transmitere sexuală. Vezi cum poate fi depistată

Infecţia cu Chlamydia trachomatis afectează ambii parteneri, ducând la complicaţii oculare, reumatismale, perinatale, potrivit medicilor. 50% dintre femei sunt asimptomatice, dezvoltând boală inflamatorie pelvină.

Infecţia cu Chlamydia trachomatis creşte riscul pierderii sarcinii şi poate duce la sarcină extrauterină.

La bărbaţi dezvoltă mai multe tipuri de infecţii.

În prezent, sunt foarte multe teste pentru diagnosticarea bacteriei, printre care se numără şi testul cyclotest de depistare rapidă a Chlamydiei. Testul este foarte important de făcut, mai ales în cazul unei sarcini planificate, întrucât se cunoaşte că aproximativ 50% dintre mamele infectate transmit infecţia nou-născutului. Complicaţiile apărute frecvent la nou-născuţi includ conjunctivita şi „aprinderea” la plămâni.