Cine sunt cele şase BUNICUŢE din Rusia care au făcut senzaţie la EUROVISION 2012 FOTO VIDEO

Şase femei ajunse la vârste venerabile au ridicat sala în picioare, marţi seară, în semifinala Eurovision. Bătrânele sunt membrele trupei Buranovskiye Babushki şi reprezintă Rusia la concursul din acest an.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 09:49

Femeile, care au vârste cuprinse între 43 şi 76 de ani, locuiesc în republica Udmurtia, Rusia. În luna martie, ele au câştigat concursul naţional, după ce l-au învins pe unul dintre foştii câştigători ai concursului, Dima Bilan. Obiectivul lor este să câştige destui bani cât să construiască o biserică nouă în Buranovo, potrivit adevarul.ro.

Melodia „Party for Everybody„, cu care s-au prezentat la Eurovision, a fost compusă chiar de către bunicuţe. Ele cântă în engleză şi udmurtă, o limbă tradiţională din Urali, care se aseamănă cu finlandeza.

Bunicuţele au fost foarte contestate atunci când au câştigat concursul naţional din Rusia. Ele au participat la selecţiile pentru Eurovision şi în 2010, dar au pierdut în runda finală.

Numele grupului, care poate fi tradus prin „Bunicuţele din Buranovo„, vine de la satul Buranovo. Trupa a devenit cunoscută în 2008, după un reportaj la o televiziune din ţara natală. Pe vremea aceea ele făceau coveruri după melodii cunoscute de la Shocking Blue, Queen, The Beatles, Kino sau Aquarium.

Celebritatea nu le-a transformat, iar reprezentanţii artistelor spun că bătrânele nu sunt interesate de faimă sau de bani.

Trupa Mandinga a cântat în prima semifinală a Eurovision 2012 de la Baku. Evoluţia reprezentanţilor României a fost marcată de câteva probleme tehnice, care au afectat interpretarea solistei Elena Ionescu.

Membrii formaţiei Mandinga şi-au început bine evoluţia, însă la primul refren al piesei Zaleilah, solista Elena Ionescu, care a intrat pe scenă într-o rochiţă scurtă, portocalie, a avut ceva probleme, cauzate, foarte probabil, de o defecţiune la casca în care trebuia să se audă.