Cine garanta pentru Dan Diaconescu: Un autor de romane şi o firmă cu afaceri de 8000 de euro

Premierul Victor Ponta a declarat că firma care garanta pentru Dan Diaconescu în licitaţia pentru Oltchim, Gliding Ltd, nu există, iar persoana care apare în documentul oferit de DD băncii Eximbank este un scriitor de romane poliţiste.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 18:17
Cine garanta pentru Dan Diaconescu: Un autor de romane şi o firmă cu afaceri de 8000 de euro

„Singurele firme din Olanda cu nume asemănătoare au ca obiect vânzarea de articole sportive. Cel care, într-un document oficial emis Eximbank, anunţa că deţine cei 46 de milioane euro este o persoană care nu are niciun fel de cont la banca respectivă (HSBC, n.r.). Nu mai are niciun domiciliu cunoscut în Olanda, ultima dată a avut un domiciliu cunoscut în Spania.E scriitor de romane poliţiste şi semnează cu pseudonimul Ad Sanders”, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă după anunţul potrivit căruia contractul pentru privatizarea Oltchim nu s-a semnat.

Dip SOV Group, compania care s-a arătat dispusă să pună la dispoziţie lui Dan Diaconescu 90 milioane de euro, este o societate înregistrată în Rusia cu capital de 200 de euro şi care în 2011 a avut o cifră de afaceri de circa 8.500 de euro.

„Toate aceste elemente se află la dispoziţia statului şi vor constitui probe în ceea ce îl priveşte pe Dan Diaconescu”, a declarat Victor Ponta.

Dan Diaconescu a arătat, după ieşirea din Ministerul Economiei, şi un document prin care demonstra că „firma invocată de domnul prim ministru este din Gibraltar, nu are nicio legătură cu ce a spus el la TV„.