Mascaţii şi jandarmii au păzit o nuntă ţigănească la Caracal. IPJ Olt a deschis o anchetă VIDEO

O anchetă a fost deschisă de IPJ Olt la Caracal după nunta liderului romilor la care peste o mie de oameni au blocat traficul în centrul oraşului. Poliţiştii vor să afle cine sunt organizatorii, pentru a-i sancţiona. Patru dube de mascaţi şi alte trei de jandarmi au fost mobilizate pentru supravegherea evenimentului.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 05:29
Mascaţii şi jandarmii au păzit o nuntă ţigănească la Caracal. IPJ Olt a deschis o anchetă VIDEO

Patru dube de mascaţi şi alte trei de jandarmi au păzit o nuntă, în Caracal. Liderul romilor de acolo şi-a însurat băiatul. Peste 1.000 de nuntaşi au blocat traficul în centrul oraşului. Ca să facă faţă, forţele de ordine au cerut întăriri.

Şeful romilor din Caracal, Totolea, a fost tare mândru că şi-a însurat băiatul. Tocmai de aceea, a făcut nunta în mijlocul oraşului, ca să vadă şi să audă toată lumea. Au auzit şi oamenii legii care au venit şi ei la nuntă. Nu ca să se distreze, ci pentru a fluidiza traficul blocat de nuntaşi.

A fost nevoie de o desfăşurare impresionantă de forţe de ordine, ca să facă faţă celor peste 1.000 de nuntaşi. Întăriri au venit chiar şi de la 50 de kilometri distanţă.

După ce au petrecut câteva ore bune în centrul oraşului, nuntaşii s-au retras la restaurant.

„În astfel de situaţii, organizatorii trebuie să ceară o aprobare de la Primărie. Au cerut, dar Primăria le-a spus că o aprobă dacă cer şi de la Poliţie… dar nu s-a trimis către Poliţie Nu puteam decât cum am procedat. Aşa era legal. Nu puteam să îi luăm cu forţa. În orele viitoare, îi vom identifica şi vom aplica sancţiunile corespunzătoare. Amenzile la legea 61 sunt cam de 1.500 de lei fiecare. Urmează să se stabilească împrejurările producerii acelui eveniment”, a declarat, la România TV, Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.