Cinci poliţişti de la Serviciul Rutier Covasna, trimişi în judecată pentru corupţie

Cinci agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Covasna au fost trimişi în judecată pentru corupţie. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu şi fals intelectual.

05 iun. 2013, 14:09
Cinci poliţişti de la Serviciul Rutier Covasna, trimişi în judecată pentru corupţie

Potrivit informaţiilor furnizate miercuri de Direcţia Generală Anticorupţie, din cercetări a rezultat că agenţii de Poliţie au pretins şi primit bani cu titlul de mită de la mai mulţi conducători auto care au săvârşit abateri de la normele rutiere, cum ar fi depăşirea vitezei legale, nerespectarea marcajelor privind depăşirea pe linie continuă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul ce nu posedă asigurarea de răspundere civilă. Poliţiştii acţionau, de regulă, pe DN11 şi DN12, pe sectoare de drum cu limitare de viteză, utilizând autospeciale dotate cu aparatură radar, scrie Agerpres.

În fapt, ca urmare a cercetărilor efectuate de către lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Covasna, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a stabilit că, în perioada 25 ianuarie-23 februarie 2012, cei cinci agenţi de Poliţie ar fi primit sume de bani cuprinse între 30 lei şi 50 euro de la mai mulţi conducători auto pentru a nu-i sancţiona pentru abaterile săvârşite la regimul circulaţiei rutiere. În ceea ce priveşte infracţiunea de abuz în serviciu, s-a stabilit că inculpaţii nu au aplicat sancţiuni contravenţionale altor conducători auto care au încălcat dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice, creându-le astfel avantaje patrimoniale şi nepatrimoniale.

Drept urmare, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a întocmit rechizitoriul prin care a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a celor cinci agenţi.

Citeşte şi Doi poliţişti din Predeal, trimişi în judecată pentru luare de mită