Cinci persoane, între care doi copii, au ajuns la spital, în urma exploziei unei sobe

Cinci persoane, între care şi doi copii în vârstă de doi şi nouă ani, din municipiul Bârlad, au ajuns la spital, marţi seară, cu arsuri la faţă, în urma exploziei unei sobe din metal într-un apartament din oraş.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 21:30
Cinci persoane, între care doi copii, au ajuns la spital, în urma exploziei unei sobe

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, explozia, care a provocat leziuni celor cinci persoane, mai grave băieţelului în vârstă de doi ani, a fost provocată de folosirea pentru aprinderea focului a unei cantităţi mari de lichide inflamabile.

Ulterior, camera în care se afla soba a luat foc, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului, relatează Mediafax.

În momentul în care am ajuns, în locuinţă nu se mai afla nimeni, incendiul manifestându-se în camera unde se afla acea sobă din tablă. Flăcările au fost stinse cu ajutorul celor două autospeciale deplasate la intervenţie, fără ca incendiul să se mai extindă şi la alte încăperi din apartament„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Cele cinci persoane surprinse de explozia sobei au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din cele cinci persoane ajunse la spital, doar un adult, în vârstă de 39 ani, şi doi copii, de doi şi nouă ani, au necesitat internarea din cauza arsurilor suferite la nivelul feţei. Pentru băieţelul de doi ani, care era într-o stare mai gravă, am decis transferarea la o clinică de arşi din Iaşi, având în vedere că i-au fost afectate căile respiratorii aeriene superioare„, a precizat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.