Cinci copii aflaţi în cantonament în Mamaia, la spital cu suspiciune de toxiifecţie alimentară

Cinci copii, membri ai unui club sportiv de rugby şi care se află în cantonament în Mamaia, au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa cu suspiciune de toxiifecţie alimentară, după ce miercuri seară au mâncat la o cantină din staţiune.

RomaniaTV.net
04 iul. 2013, 08:55
Cinci copii aflaţi în cantonament în Mamaia, la spital cu suspiciune de toxiifecţie alimentară

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, sunt membri ai unui club sportiv, practică rugby şi se află în catonament pe litoral.

Ei sunt cazaţi la un hotel din Mamaia, iar miercuri seară au mâncat la o cantină din staţiune. La scurtă vreme, copiii au acuzat dureri abdominale, vărsături şi scaune diareice, stări specifice unei toxiinfecţii alimentare, astfel că au fost duşi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, unde au rămas peste noapte.

„Cazuistica este de toxiinfecţie alimentară, dar urmează să vedem cu exactitate dacă despre asta este vorba. Am înţeles că la localul respectiv a luat masa mai multă lume, dar alte persoane nu au mai acuzat astfel de simptome. Echipe ale DSP s-au deplasat în această dimineaţă atât la localul respectiv cât şi la spital pentru ancheta epidemiologică şi se va stabili dacă este vorba despre o toxiinfecţie alimentară ori este altceva”, a spus Constantin Dina.