Chiţoiu: Vulpescu trebuie schimbat de la conducerea OPSPI

Primatizarea Oltchim a fost anulată. Ministrul Economiei, în subordinea căruia funcionează Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat că, din punctul său de vedere, şeful Oficului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea instituţiei, la momentul încheierii privatizării Oltchim, informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 18:32
Chiţoiu: Vulpescu trebuie schimbat de la conducerea OPSPI

„Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcţie, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare la Oltchim”, a spus ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Declaraţia a fost susţinut la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta şi în care şi şeful Guvernului a sugerat că şeful OPSPI va fi demis din funcţie.

Întrebat dacă Remus Vulpescu va fi demis de la conducerea OPSPI, Ponta a răspuns că „domnul Vulpescu nu mai vrea nici dânsul şi nici noi nu vrem să se mai ocupe de privatizarea Oltchim. Cred că a înţeles dânsul„.

De asemenea, prim-ministru a afirmat că Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizări la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Săptămâna trecută, premierul Ponta i-a spus ministrului Economiei, în faţa jurnaliştilor, că şeful OPSPI va trebui să vorbească mai puţin şi să explice mai clar datele legate de procesul de privatizare la Oltchim, în caz contrar urmând să fie instalată o nouă conducere la OPSPI.

„Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin şi să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI care poate să explice mai clar”, i-a spus Ponta ministrului Economiei.