Chiricheş pleacă azi în Anglia. Este cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc

Impresarul Ioan Becali a declarat că Tottenham a făcut o ofertă de opt milioane de euro pentru transferul fundaşului Vlad Chiricheş, atât cât a cerut Steaua, club care urmează să le răspundă englezilor dacă o acceptă. Fotbalistul urmează să plece miercuri în Anglia, pentru a semna contractul.

31 iul. 2013, 06:03
Chiricheş pleacă azi în Anglia. Este cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc

Tottenham a făcut o ofertă, cea pe care o dorea Steaua, o are pe masă, de opt milioane de euro. Steaua urmează să răspundă dacă acceptă această ofertă sau nu. Steaua o are de ieri de la ora 15.00 pe masă. Numai că fiind în deplasare nu au putut să se se ocupe să le dea un răspuns celor de la Tottenham. Suma de opt milioane este cea pe care Steaua a cerut-o. A avut şase, a avut şase jumate, a avut şapte, n-au acceptat, au spus că pleacă numai pe opt şi acum au oferta de opt milioane. Interesul lui Tottenham pentru Chiricheş este de mai mult timp.

A contat că directorul general de la Roma, Franco Baldini, a preluat destinele clubului Tottenham de vreo lună. El a spus, şi de asta se cheamă lordul fotbalului, că dacă Roma îi permite poate intra în discuţii. El ştiind deja din iarnă de interesul Romei pentru Chiricheş. Noi am întrebat Roma şi ei ne-au spus că mai mult de 6,5 milioane-şapte nu pot să ofere. Şi în acel moment ne-au dat drumul să vorbim cu Tottenham. Mai ales că acolo e şi un prieten de-al meu, Andre Villas-Boas. El a dat acceptul pentru transfer”, a spus impresarul Ioan Becali, citat de agenţia Mediafax, la postul de televiziune DolceSport.

Transferul lui Chiricheş la Tottenham pentru opt milioane de euro va reprezenta un record pentru un jucător român care pleacă din Liga I, iar Becali speră ca acestă „performanţă financiară” să fie întrecută curând: „Cred că e un pas înainte acest transfer. Orice record e făcut să fie întrecut. Sper ca şi acest record de opt milioane să fie întrect de alţi tineri talentaţi. El a fost foarte bine studiat şi s-a spus că cel mai adaptat fotbal este cel englez. De altfel, îi place şi jucătorului”.

Fundaşul Cristian Săpunaru a fost transferat pentru şase milioane de euro de la Rapid la FC Porto, în 2008, acesta fiind cel mai scump fotbalist român care a plecat din Liga I.

Totenham Hotspur, antrenată de portughezul Andre Villas-Boas, a încheiat ediţia trecută a campionatului englez pe locul 5, cu 72 de puncte, după formaţiile Manchester United (89 de puncte), Manchester City (78), Chelsea (75) şi Arsenal Londra (73). Echipa din Londra va evolua în acest sezon în Liga Europa.

Vlad Chircheş are 23 de ani şi, înainte de a fi transferat la Steaua în ianuarie 2012, a mai evoluat la Internaţional Curtea de Argeş şi Pandurii Târgu Jiu. El este component de bază al echipei naţionale, pentru care a jucat în 18 meciuri.