Chinezii au testat un tren de super-viteză care atinge 500 de kilometri pe oră VIDEO

Oficialii guvernamentali de la Beijing au anunţat că au bătut recordul mondial de viteză de 300 de km/h, deţinut tot de China, pentru un tren convenţional, atins la începutul lui 2011 pe linia de mare viteză Beijing-Shanghai.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 14:07
Chinezii au testat un tren de super-viteză care atinge 500 de kilometri pe oră VIDEO

Ultimul super-tren chinezesc dispune de o putere de 22,800 kilovaţi kilowaţi faţă de cei „doar” 9.600 de kilowaţi ai trenului care stabilea recordul de viteză pe ruta Beijing Shanghai, anunţă site-ul PhysOrg.com.

Trenul ale cărui probe au fost efectuate duminică, este fabricat din materiale plastice ranforsate cu fibră de carbon. Designul conceptului este inspirat de forma vechilor săbii chinezeşti.

Trenul a fost proiectat şi realizat de Sifang Locomotive, o subsidiară a celei mai mari fabrici de material rulant din China, CSR Corp Ltd.

Conform specialiştilor americani, care au fost chemaţi să asiste în trecut la demonstraţii similare, trenurile de mare viteză chinezeşti nu diferă susbstanţial de „rudele” europene TGV sau ICE ori de Shinkansen-ul nipon cu excepţia faptului că sunt proiectat să funcţioneze la viteză maximă pe distanţe foarte mari.

China deţine la ora actuală cea mai vastă reţea de cale ferată de mare viteză din lume, ce măsoară aproape 10.000 de kilometri din care pe mai bine de 3.500 de kilometri vitezele maxime pot depăşi 350 de km/h.